Am anunţat, încă de acum cinci luni şi jumătate, faptul că activista civică Simona Niculescu, preşedinta şi fondatoarea asociaţiei „Public Attitude”, va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş.

Dna Niculescu a arătat, din nou, că nu este om politic şi s-a ţinut de cuvânt: a început deja să strângă semnăturile (vreo 3.000 la număr) necesare pentru a putea să îşi depună oficial candidatura.

Pentru cei care nu ştiu, precizăm că dna Niculescu e o luptătoare acerbă contra abuzurilor şi dezinteresului autorităţilor de orice fel, locale şi naţionale.

E cunoscut, deja, faptul că a câştigat în Justiţie procese prin care obliga edilii din Băiculeşti (comuna sa de domiciliu) să asfalteze drumul şi să introducă apă curentă în satul său, Valea Brazilor.

Că Primăria şi Consiliul Local din Băiculeşti – dominate de PSD – nu s-au sinchisit să pună în practică deciziile Justiţiei, asta e altă discuţie. O vor face, până la urmă.

Iată cum explică Simona Niculescu resorturile pentru care a decis să candideze la şefia CJ Argeş:

„A fi sau a nu fi: iată întrebarea.

Celor ce mă cunosc de mult, apreciindu-mi activitatea, nu mă voi adresa în acest material decât pentru a le mulțumi pentru susținerea discretă, cuvintele calde, gândurile bune ce mi-au permis să continui o luptă ce nu părea a avea sorți de izbândă.

Vă mulțumesc vouă celor mulți care m-ați felicitat atunci când obțineam câte o jurisprudență inedită împotriva Statului, care mi-ați cerut câte un sfat fără a vă supăra dacă întârziam un pic în a-l furniza, care nu v-ați supărat când v-am certat atunci când greșeați, realizând că vă cert ca pe copiii mei.

Deoarece mi-am propus să administrez județul Argeș, mă adresez în schimb celor ce nu cunosc toate luptele, frământările mele, pentru a îi îndemna să dea o șansă copiilor dumnealor la viitoarele alegeri (dacă și când se vor organiza). Socot că lămuririle ce le aduc pe această cale constituie un program care merită aflat și un angajament ferm din partea mea, demn de a fi consemnat.

Reușind în sfârșit să descurc hățișul legislației electorale, care pentru prima dată permite să colectăm semnăturile dumneavoastră de susținere a candidaturii prin mijloace electronice, am obținut confirmarea scrisă a Biroului Electoral Central asupra validității susținerii dumneavoastră la președinția Consiliului Județean Argeș prin linkul de mai jos dacă aveți domiciliul sau reședința în Argeș (viză de flotant), dacă acceptați să trimiteți poza actului dumneavoastră de identitate prin intermediul formularului de susținere.

Pentru a vă cerere să mă susțineți în această candidatură, vă datorez câteva explicații asupra mea și asupra viitorului județului nostru, așa cum îl pot face posibil din funcția de Președinte al Consiliului Județean.

Sunt o româncă absolută (aș zice), care după toată copilăria, tinerețea trăită la Paris, a ales să se întoarcă în Țară, după 30 de ani petrecuți prin străinele meleaguri.

După câțiva ani se tranzit în casa părintească din Dorobanți, am decis împreună cu soțul meu să ne retragem undeva la aer curat, mai departe de capitală.

Așa am cumpărat domeniul din Valea Brazilor, Argeș, care se numește pe cadastru punctul „Acasă”, cel ce a devenit vatra familiei noastre, locul pe care acum îl părăsim cu greu și la care ne întoarcem cu bucurie.

Voi reanaliza din punct de vedere juridic toate privatizările, concesionările, contractele atribuite în județul Argeș din banul public, iar acolo unde voi găsi nereguli voi sesiza instanțele în numele Consiliului Județean Argeș pentru a obține anularea acestora.

Voi supraveghea personal activitatea departamentului juridic, asigurându-mă că acesta își desfășoară activitatea în folosul strict al cetățenilor județului, în afara oricărei influență.

Voi merge pe teren în întâmpinarea argeșenilor, să pot evalua personal nevoile oamenilor și răspunsul autorităților locale. În secolul XXI, în ciuda obligațiilor legale, multe comune din județ nu dispun de un cabinet stomatologic decent, o policlinică, o farmacie, o piață, un frizer, un salon de coafură.

Acolo unde va fi nevoie voi impune autorităților locale adoptarea măsurilor legale, cu un termen de aducere la îndeplinire și sancțiuni în absența conformării.

Voi căuta, implementa toate măsurile legal posibile pentru a încuraja argeșenii să se întoarcă ACASĂ, să nu mai fie nevoiți să-și părăsească părinții, copiii pentru a câștiga cu greu o pâine prin străinătate. De la scutiri fiscale la crearea unor locuri de muncă dedicate, voi încerca din răsputeri să fac din nou județul Argeș casa voastră, o casă primitoare.

Infrastructura rutieră va beneficia de cea mai mare atenție din partea CJ Argeș în mandatul meu, aceasta fiind vitală atât pentru dezvoltarea județului cât și pentru viața de zi cu zi a locuitorilor.

Voi depune toate eforturile pentru a accelera finalizarea tronsonului de autostradă argeșean (Pitești-Sibiu), dar și dispunând măsuri clare pentru primăriile din județ care nu asigură (contrar dispozițiilor legale) practicabilitatea drumurilor, obligând cetățenii să parcurgă kilometri pe jos, în noroaie. Mă voi asigura personal că strada dumneavoastră, indiferent că se numește „uliță”, „fundătură” sau stradă corespunde normelor tehnice în vigoare în Țara noastră.

Voi veghea personal la respectarea Legii de către primarii județului, care dețin pe postul de arhitect-șef persoane fără pregătire profesională corespunzătoare, infracțiune din care decurg o serie de neajunsuri foarte grave. În mandatul meu, orice autorizație de construire va fi eliberată legal, conform prevederilor aplicabile, fără eterna „șpagă” dată secretarului de primărie, care o eliberează „și așa”.

Autorizația legal eliberată vă va permite să obțineți despăgubiri de la societatea de asigurări aleasă în caz de dezastru, dacă investiția dumneavoastră de o viață a fost luată de viituri sau alt accident. Atunci când o luați „și așa”, nu veți fi despăgubiți, iar rezultatul acestui „și așa” îl vedem cu toții, zi de zi.

Voi impune atât la nivel de Consiliu Județean cât și la nivel de primării obligativitatea reevaluării personalului din aparatul propriu, conform cerințelor calitative legale. În tot județul, posturile fictive vor fi desființate, iar cele necesare vor fi acoperite cu prioritate.

Voi dezvolta turismul în județul nostru, căutând și atrăgând investiții în domenii montane schiabile deoarece deținem cele mai înalte culmi ale Munților Carpați.

Voi veghea personal ca aceste proiecte să nu se împiedice de vreun interes mărunt local (vreo „șpagă”), asigurând transparența atât a proiectelor cât și a fazelor succesive de implementare, atât pe site-ul CJ Argeș cât și în presă.

Mă voi asigura ca aerul ce îl respirăm să redevină curat, implementând obligativitatea măsurării calității aerului în nenumărate puncte din județ, și monitorizarea indiciilor furnizați. La orice deteriorare a calității aerului, voi diligenta anchete pentru a stabili cauzele și a adopta măsuri pentru evitarea altor incidente.

Voi veghea ca orice parcelă de teren din județul nostru să devină o livadă, un câmp, o poiană, încurajând proprietarii gospodari prin scutiri de impozite, furnizare de material săditor, amendând proprietarii de pârloage progresiv, astfel încât să îi descurajez în a lăsa suprafețe în paragină.

Voi implementa la nivel de Consiliu Județean un departament pentru monitorizarea tăierilor lemnoase, care să se asigure de legalitatea tăierilor pe raza județului și de obligativitatea replantării de puieți, pentru a menține județul nostru verde pe harta lumii.

Acestea sunt măsurile pe care le consider urgente, necesare pentru ca județul nostru să redevină casa argeșenilor, o casă primitoare pe care nu vor mai fi nevoiți să o părăsească.

Pentru a avea posibilitatea de a depune candidatura, sunt necesare aproape 3 000 de semnături ale argeșenilor, până duminică 16 august ora 18,00. Vă rog să completați formularul disponibil mai jos înaintea acestui termen, astfel ca în ziua votului să puteți vedea numele meu pe buletinul de vot.

Alegerea vă aparține, cea de a fi sau a nu fi cetățeni implicați, părinți dornici de a-și ajuta copiii să se întoarcă Acasă, creând o schimbare în care nimeni nu mai credea.

Nu, nu suntem condamnați să asistăm neputincioși la „schimbarea garniturilor”, să vedem reînscăunați eternii politruci care de 30 de ani se rotesc în funcțiile publice, trecând de la un partid la altul.

Viitorul este la un click distanță.

Simone Lucie NICOLESCOT
Candidat independent președinte CJ Argeș”.

Puteţi semna pentru susţinerea candidaturii dnei Niculescu (Nicolescot, franţuzit) dând click aici:

https://semnaturi.asociatia-g2.ro/locale-2020/simone%20nicolescot/?fbclid=IwAR1efnKhNlSygFalCbWXodoazi3WW_MnOZyoDWk5N0ZhZ18ydE8fMMEyWso

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here