Cine suntem şi ce ne-am propus

Site-ul Argeşul Online a fost demarat la începutul lunii septembrie 2018, de către un grup de trei jurnalişti: Ioana Radu, Bogdan Dumitru și Sorin Simion.

Ioana Radu (căsătorită Fadam) este profesoară de limba română, la început de drum şi în ale presei, şi în cariera didactică, în anul înființării site-ului, 2018. Ideea înființării acestui site i-a aparținut.

Bogdan Dumitru este tehnoredactor, fotograf iscusit, operator foto-video, dar şi jurnalist în devenire.

Şi Ioana, şi Bogdan, lucrează în presă din anii 2014, respectiv 2015.

Sorin Simion lucrează în presă din 1993. A semnat în ziarele naţionale „România liberă”, „Adevărul”, „Gardianul”, dar şi în mai multe ziare judeţene din Mureş, Harghita şi Argeş. E corespondent al revistei „Alba” din Göteborg (Suedia) din anul 1998.

În 2007 era editor al săptămânalului „Punctul” din Târgu-Mureş, publicaţie premiată în acel an cu premiul „Dumitru Tinu” al Clubului Român de Presă.

A fost bursier al Burselor Europene pentru Jurnalişti din Presa Locală, Bruxelles 2014, şi e laureat al Premiului pentru Presă Scrisă al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, ediţia 2017, deşi nu e membru al UZPR.

Contăm, de asemenea, pe sprijinul unor colaboratori ale căror nume vă lăsăm plăcerea să le descoperiţi lecturându-le articolele de pe site. Dintre aceştia se detaşează publicistul cultural prezent permanent în ziare şi reviste de profil din întreaga ţară, Adrian Simeanu.

Ne-am propus, aşa cum scrie şi pe frontispiciu, să facem o presă dominată de cele două atribute numite de Caragiale: cinste şi gramatică. La care vrem să adăugăm promptitudine şi acurateţe. Atât cât vom putea.

Ne adresăm, în primul rând, publicului din Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale.

Acest site nu va fi niciodată la remorca vreunui partid. Va avea, însă, întotdeauna, atitudinea unei publicaţii de opoziţie, indiferent de cine conduce Argeşul şi/sau ţara. De la finele lui februarie 2019, am devenit singurul site de ştiri din Argeş cu secţiune în limba engleză.

În afară de acest site de presă, mai realizăm articole şi interviuri pentru diverse publicaţii periodice şi ocazionale, atât în limba română, cât şi în limbile engleză şi franceză, texte publicitare, reviste, corectură etc.

Printre beneficiarii noştri se numără: Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, companiile Gliga din Reghin, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş, Federaţia Română de Dans Sportiv, hotelurile „Blue Night”  din Piteşti şi „La John” din Vama Veche etc.

De la bun început ne-am propus să nu recurgem niciodată la contracte de „publicitate” cu primării, Consilii locale, Consiliul Judeţean Argeş şi cu niciuna dintre instituţiile şi societăţile comerciale controlate de autorităţi de stat sau ale puterii locale.

Nu vrem să fim părtaşi şi complici la sifonarea banului public şi nu luăm mită sau taxă de protecţie de la nimeni, indiferent cum ar fi aceasta camuflată. Suntem ziarişti, nu mafioţi de presă.

Info despre firma editoare

SC Argeşul Online SRL, J26/241/2018, CUI 38880980, sediul social sat Onuca nr. 67, comuna Fărăgău, judeţul Mureş

Date de contact

Telefon 0752 178 968, whatsapp 0786-371 241, email contact (at) argesulonline.ro