duminică, iulie 21, 2019

Cine suntem şi ce ne-am propus

Proiectul Argeşul Online a fost demarat la începutul lunii septembrie 2018, de către un grup de trei jurnalişti: Ioana Radu, Sorin Simion şi fotograful Bogdan Dumitru.

Sorin Simion lucrează în presă de 25 de ani. A semnat în ziarele naţionale „România liberă”, „Adevărul”, „Gardianul”, dar şi în mai multe ziare judeţene din Mureş, Harghita şi Argeş. E corespondent al revistei „Alba” din Goteborg (Suedia) din anul 1998.

A fost bursier al Burselor Europene pentru Jurnalişti din Presa Locală, Bruxelles 2014, şi e laureat al Premiului pentru Presă Scrisă al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, ediţia 2017.

Ioana Radu este profesoară de limba română, la început de drum şi în ale presei, şi în cariera didactică.

Bogdan Dumitru este tehnoredactor, fotograf iscusit, operator foto-video, dar şi un mic jurnalist.

Şi Ioana, şi Bogdan, lucrează în presă de 3-4 ani.

Contăm, de asemenea, pe sprijinul unor colaboratori ale căror nume vă lăsăm plăcerea să le descoperiţi lecturându-le articolele de pe site.

Ne-am propus, aşa cum scrie şi pe frontispiciu, să facem o presă dominată de cele două atribute numite de Caragiale: cinste şi gramatică. La care vrem să adăugăm promptitudine şi acurateţe. Atât cât vom putea.

Ne adresăm, în primul rând, publicului din Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale.

Nu suntem afiliaţi politic niciunul dintre noi şi nici nu ne-am propus asta. Vrem să fim doar jurnalişti. Ca atare, acest site nu va fi niciodată la remorca vreunui partid.

Va avea, însă, întotdeauna, atitudinea unei publicaţii de opoziţie, indiferent de cine va conduce în viitor Argeşul şi/sau ţara.

Oricum, Puterea, oricare a fost sau va fi ea, a avut şi va avea destui care s-o perieze. Nu de lăudători de serviciu e nevoie, ci de oameni cu şira spinării rectilinie, care să spună lucrurilor pe nume.

Orice sugestie aveţi a ne face va fi bine primită. Ţinem cont de ce ne spun cititorii şi vă mulţumim de pe acum tuturor celor care se vor osteni să ne contacteze.

Piteşti, septembrie 2018