duminică, septembrie 15, 2019

Cine suntem şi ce ne-am propus

Proiectul Argeşul Online a fost demarat la începutul lunii septembrie 2018, de către un grup de trei jurnalişti: Ioana Radu, Sorin Simion şi fotograful Bogdan Dumitru.

Sorin Simion lucrează în presă din 1993. A semnat în ziarele naţionale „România liberă”, „Adevărul”, „Gardianul”, dar şi în mai multe ziare judeţene din Mureş, Harghita şi Argeş. E corespondent al revistei „Alba” din Goteborg (Suedia) din anul 1998.

În 2007 era editor al săptămânalului „Punctul” din Târgu-Mureş, publicaţie premiată în acel an cu premiul „Dumitru Tinu” al Clubului Român de Presă.

A fost bursier al Burselor Europene pentru Jurnalişti din Presa Locală, Bruxelles 2014, şi e laureat al Premiului pentru Presă Scrisă al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, ediţia 2017.

Ioana Radu este profesoară de limba română, la început de drum şi în ale presei, şi în cariera didactică.

Bogdan Dumitru este tehnoredactor, fotograf iscusit, operator foto-video, dar şi jurnalist în devenire.

Şi Ioana, şi Bogdan, lucrează în presă din anii 2014, respectiv 2015.

Contăm, de asemenea, pe sprijinul unor colaboratori ale căror nume vă lăsăm plăcerea să le descoperiţi lecturându-le articolele de pe site. Dintre aceştia se detaşează jurnalistul, eseistul şi criticul literar şi muzical Adrian Simeanu.

Ne-am propus, aşa cum scrie şi pe frontispiciu, să facem o presă dominată de cele două atribute numite de Caragiale: cinste şi gramatică. La care vrem să adăugăm promptitudine şi acurateţe. Atât cât vom putea.

Ne adresăm, în primul rând, publicului din Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale.

Acest site nu va fi niciodată la remorca vreunui partid.

Va avea, însă, întotdeauna, atitudinea unei publicaţii de opoziţie, indiferent de cine conduce Argeşul şi/sau ţara.

De la finele lui februarie 2019, am devenit singurul site local de ştiri cu secţiune în limba engleză.