Guvernul a aprobat finanțarea pentru noul stadion Nicolae Dobrin de la Pitești

Date:

Share post:

Guvernul României, condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu, a aprobat, în ședința de azi, memorandumul privind finanțarea noului stadion Nicolae Dobrin din Pitești.

Aceasta spre bucuria microbiștilor piteșteni, dar și a primarului Cristian Gentea. ”3 ani de muncă devin realitate: proiecte, sute de documente, zeci de drumuri la București, etape legislative, lucrări de demolare, licitații, contestații, victorii juridice…

S-au dus toate grijile, toate nopțile albe și toată amărăciunea!

Numele lui Dobrin va dăinui pe una dintre cele mai moderne arene sportive din România și sunt mândru de bifarea acestei reușite. O reușită a întregului oraș… Vom avea primul stadion din România cu consum de energie zero la meciuri, totul grație unor panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație”, a transmis, prin intermediul Facebook, primarul Cristian Gentea.

Costul total estimat al ridicării noului stadion este de aproximativ 339 de milioane de lei.

Noul stadion Nicolae Dobrin va corespunde criteriilor UEFA categoria 4, ceea ce înseamnă că el va putea găzdui meciuri oficiale interţări, dar şi jocuri din competiţiile europene, inclusiv din Liga Campionilor, faza grupelor sau superioare.

Capacitatea va fi de 15.200 de locuri, 457 locuri de parcare (la suprafaţă şi în subteran). Complexul va mai include, de asemenea, o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament (bune şi pentru alte sporturi) sală de forță, spaţii comerciale, de alimentație publică și de recreere, dar și un adăpost pentru protecție civilă.

De menționat că toate cele 15.200 de locuri vor fi acoperite. Urmează licitația, atribuirea lucrărilor și execuția propriu-zisă.

CITIȚI ȘI: Totul despre noul stadion Nicolae Dobrin din Piteşti. Cât va costa, când va fi gata şi cine va putea juca acolo (galerie foto)

sursa foto: Primăria Pitești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...

Eveniment cultural: Un cetățean de onoare-al Piteștiului

  Nimeni altu` decât medicu` veterinar Sergiu-George Rizescu. Nonagenar...

Lufthansa offers round trip flights from Romania to Germany starting at 98 euros

Lufthansa, the flag carrier of Germany, together with its...