Simona Niculescu, din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, a devenit foarte cunoscută, în ultimii ani, graţie cerbiciei cu care se luptă, practic, de una singură, cu abuzurile şi nepăsarea autorităţilor locale din Băiculeşti, din Argeş şi nu numai.

Mai nou, după fondarea asociaţiei „Public Attitude”, dna Niculescu luptă şi cu abuzurile administraţiilor locale din ţară, graţie adresabilităţii la nivel naţional a asociaţiei respective.

Printre succesele repurtate de dna Niculescu în instanţă, împotriva administraţiilor locale nepăsătoare, se numără obligarea, prin decizie judcătorească, a Primăriei şi a Consiliului Local Băiculeşti, să introducă apă curentă în satul Valea Brazilor şi o alta, prin care Primăria e obligată să asfalteze drumul de acces în sat.

Sat care, în afară de curent, nu deţine niciun alt atribut minimal al civilizaţiei.

Demersurile dnei Niculescu i-au adus inclusiv ameninţări cu moartea. Iar sentinţele judecătoreşti pe care le-a obţinut n-au fost puse încă în practică, pentru că dezinteresul pentru binele obştesc e sport naţional. Nu doar la Băiculeşti, ci în multe alte locuri din judeţ şi din ţară.

Pentru a remedia această stare nefastă de lucruri, Simona Niculescu a decis să candideze, ca independentă, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

Funcția de președinte al Consiliului Județean va fi atribuită în 2020 celui sau celei ce va putea convinge argeșenii de buna sa credință, de competența sa și de hotărârea de a exercita această importantă funcție în interesul exclusiv al oamenilor.

Consiliul județean (CJ) este autoritatea administrației publice locale din România, constituită la nivel județean pentru coordonarea activității consiliilor comunale și orășenești, în vederea realizării serviciilor publice de interes județean.

Președintele este ales, dispune de un important aparat de specialitate pentru a putea veghea la aplicarea Legii în toate domeniile, în ansamblul județului.

De la instalarea în Argeș în 2013 (până atunci, dna Niculescu a locuit în Franţa – n.r.), am depus constant eforturi pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră, obținând prima jurisprudență din ţară ce obligă administrația publică să reabiliteze un drum.

Am câștigat dreptul localnicilor de a fi racordați la rețeaua de apă potabilă, tot în instanță. Am vegheat la corecta și legala colectare a taxelor și impozitelor, anulând în instanță somații de plată ilegal emise, fără decizii de impozitare.

Ocupând funcția de președinte al Consiliului Județean, voi avea posibilitatea de a implementa servicii publice de calitate în domeniile de care ne lovim cu toții, zilnic.

Infrastructura rutieră, lipsa de apă și canalizare, degringolada din școli și din sistemul sanitar sunt principalele probleme ce necesită o atenție imediată și o acțiune hotărâtă pentru a aduce Județul Argeș în secolul 21.

Simona Niculescu (stânga) şi-a anunţat candidatura cu ocazia unui concert al cunoscutei cantautoare Maria Gheorghiu (în dreapta imaginii)

Pentru prima dată în Argeș, aveți posibilitatea de a încredința direct, prin votul dumneavoastră, acest mandat unui om care nu are de răspuns în fața niciunui partid politic.

Acționând în mod exclusiv în interesul cetățenilor, mă voi asigura că activitatea Consiliului Județean se va desfășura numai în beneficiul public, într-un cadru legal. Așa cum acționează o mamă pentru a asigura un viitor copiilor ei”, a declarat Simona Niculescu.

Dacă dna Niculescu va izbuti să fie aleasă preşedinte al CJ Argeş, mai mult ca sigur, va fi cod roşu de furtuni şi vijelii prin multe primării din judeţ.

sursa foto: Facebook/Simona Niculescu

1 COMENTARIU

  1. […] “De la instalarea în Argeș în 2013, am depus constant eforturi pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră, obținând prima jurisprudență din ţară ce obligă administrația publică să reabiliteze un drum.Am câștigat dreptul localnicilor de a fi racordați la rețeaua de apă potabilă, tot în instanță. Am vegheat la corecta și legala colectare a taxelor și impozitelor, anulând în instanță somații de plată ilegal emise, fără decizii de impozitare.”, a declarat Simona Niculescu, potrivit argesulonline.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here