În mediul online a început să circule, de circa 48 de ore, un mesaj care sună cam aşa:

„Lidl oferă Voucher GRATUIT 750 Lei pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare! Faceți clic aici pentru a obține a voastră: http://www.lidl-ro.club/ bucurați-vă și mulțumiți-mi mai târziu”.

Link-ul respectiv, o dată accesat, duce înspre o pagină unde clientul e îndemnat să completeze un „chestionar” cu nişte întrebări puerile, apoi i se cer datele personale pentru a primi „voucherul” de 750 de lei. Cu condiţia distribuirii către alte 20 de persoane momeala.

Cum nu i-am suspectat niciodată pe marii „riteilări” gen Lidl, de exces de generozitate cu clienţii lor, ne-am interesat cât de veridică este această campanie.

Singurul lucru real în toată tărăşenia de mai sus e că grupul Lidl îşi aniversează 90 de ani de existenţă. Restul e înşelătorie.

„Suntem ținta unor campanii online care folosesc în mod abuziv numele nostru. Campaniile nu au fost inițiate de către noi și am făcut demersurile necesare pentru ca activitatea abuzivă a acestor site-uri să fie închisă.

Monitorizăm apariția unor noi astfel de site-uri, care folosesc în mod fraudulos numele Lidl, și vă vom ține la curent în legătură cu posibile astfel de situații… Recomandarea noastră rămâne aceea de a nu accesa site-urile respective”, a transmis biroul de presă al Lidl România.

„E vorba de mai multe site-uri de felul acesta, pirat. Am înţeles că unul nu mai e activ, dar a apărut un altul, dacă nu cumva altele. Telefoanele sună continuu la noi. Spunem tuturor că e o înşelătorie, cu care nu avem nimic în comun. Cineva se foloseşte în mod ilegal de numele Lidl”, ni s-a mai transmis de către Lidl România.

sursa foto: Lidl România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here