„Avocatul Radu Pricop, ginerele fostului președinte al României, Traian Băsescu, și alte 4 persoane, printre care milionarul argeșean, Valentin Vișoiu, au încasat primele tranșe de despăgubire pentru moșia Brătienilor din orașul Ștefănești, județul Argeș, un teren de 90 de hectare evaluat la 44.100.000 lei, adică aproape 9,2 milioane de euro”, a informat azi site-ul G4Media, citând un document oficial emis de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

„Titlurile de plată emise de ANRP aferente anilor 2019 și 2010 sunt în valoare de 17.640.000 de lei, adică aproape 3,7 milioane de euro. Până în 2023, cei 5 cumpărători de drepturi litigioase trebuie să mai primească 26.460.000 de lei”, mai informează colegii de la G4Media.

Valentin Vişoiu (în imaginea de sus), ginerele fostului preşedinte Băsescu şi ceilalţi trei inşi implicaţi (Florin Șerban Barbu, Gabriel Gheorghe și Octavian Gabriel Banu) au fost anchetaţi de DIICOT şi DNA încă din anul 2014, când se începuse chiar urmărirea penală, însă, doarul a fost în cele din urmă clasat.

Ultima oară când numele omului de afaceri Valentin Vişoiu a reapărut în public a fost în data de 12 februarie anul acesta. Atunci, dl Vişoiu fusese condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul Publitrans, alături de alte nume grele ca Tudor Pendiuc (8 ani), fiica cestuia, Emanuela (5 ani), oamenii de afaceri Gheorghe Văsîi şi Constantin Scarlat (câte 6 ani).

Sentinţa nu este, însă, definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel.

Articolul celor de la G4Media, din care am citat mai sus, poate fi lecturat integral aici:
https://www.g4media.ro/reteaua-beneficiarilor-de-despagubiri-ginerele-lui-traian-basescu-si-un-afacerist-condamnat-la-inchisoare-au-incasat-37-milioane-de-euro-cum-au-ajuns-sa-ia-bani-pentru-mosia-bratienilor.html

sursa foto: Facebook/Mihai Goţiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here