Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, azi, că drumul naţional DN 7C Transfăgărăşan se închide începând de azi pe tronsonul cuprins între km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). E vorba despre cei 26 de km de drum de mare altitudine, care sunt deschişi circulaţiei numai în timpul verii.

„… din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (polei și zăpadă), pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră au decis ca circulația autovehiculelor să se mențină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului și pe DN7C Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă”, au transmis cei de la CNAIR.

Transfăgărăşanul a fost închis azi cică din cauza zăpezii şi a poleiului…aiurea

Aşa e când deciziile se iau într-un birou din Capitală, de către oameni care habar nu au cum stau lucrurile la faţa locului. Pe Transfăgărăşan nu e mai deloc zăpadă, iar polei, nici atât. Drumul ar fi putut fi lăsat deschis traficului, în continuare, pentru încă cel puţin câteva zile.

Imaginile care însoţesc acest articol, realizate chiar azi de către salvamontiştii argeşeni cantonaţi la baza de la cota 2000, arată clar că nici vorbă de zăpadă şi nici de polei.

Actualizare 26.10.2021 – Un turist de loc din oraşul Mediaş, judeţul Sibiu, ne-a informat că a traversat Transfăgărăşanul, în drum spre casă, chiar în preziua închiderii sale, de la sud la nord. „Drumul e perfect circulabil, nicăieri nu am dat de polei. Iar zăpadă, un pic, pe cota 2000, dar nu pe carosabil”.

sursa foto: Salvamont Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here