Teatrul Alexandru Davila Piteşti, oferte tentante pe afişe, mâine şi poimâine

Date:

Share post:

Teatrul Alexandru Davila Piteşti propune iubitorilor de teatru câteva reprezentaţii care, cu siguranţă, vă vor face weekend-ul mai frumos.

Redăm mai jos repertoriul propus pentru sâmbătă şi duminică, aşa cum ne-a fost el transmis de cei de la Davila. După descrierea fiecărei piese găsiţi şi link-ul de unde puteţi cumpăra bilete online. Desigur, biletele pot fi cumpărate şi de la casieria teatrului.

SÂMBĂTĂ, 9 Martie 2024

          RIDICHEA URIAȘĂ

          Ora 11:30 – Sala Studio ,,Liviu Ciulei”   

Autor | după o poveste populară rusă                                                         

Regia artistică | Florin Dumitru

Adaptarea | Cristina Dumitru

Scenografia | Mihaela Dinu Pițigoi

Ilustrația muzicală | Remus Negoșanu

Durata spectacolului | 35 min.

Vârsta acceptată + 3 ani

Distribuția: Andreea Botescu-Boțîrcă, Ionuț Oanță, George Slătioreanu, Cristina Muscalu, Mihai Savu,          Alina Diaconu, Gabriela Roșu, Aura Floroiu

RIDICHEA URIAȘĂ este povestea plină de haz despre bunicul care a plantat, în grădina sa, o sămânță de ridiche. Leguma a crescut neobișnuit de mare, iar când bunicul a vrut să scoată ridichea din pământ nu a putut răzbi de unul singur. A chemat-o în ajutor pe bunica, dar în zadar s-au chinuit pentru că ridichea nici nu se urnea din pământ.

A venit și nepoțica să îi ajute, dar ridichea era atât de bine înfiptă în pământ încât nu a fost chip să fie clintită. Copiii se amuză teribil de acțiunea poveștii mai ales atunci când, în grădina bunicului, vin pisica, șoricelul și cățelul, ca să dea ajutor.

În cele din urmă, împreună, reușesc să scoată din pământ ridichea buclucașă. Spectacolul vine cu o lecție importantă pentru micii spectatori, aceea a solidarității fiind foarte bine cunoscut faptul că „unde-s mulți puterea crește”.

SPECTACOL SOLD OUT

SÂMBĂTĂ, 9 Martie 2024

SALONUL DE URÂȚIRE

          Ora 19:00 – Sala Mare

          Autor | Venerus Popa

          Scenariul și regia artistică | Traian Savinescu

Scenografia | Miruna Varodi

Muzica și aranjament orchestral | Dan Dimitriu

Coregrafia | Florin Fieroiu

Lighting design | Lucian Moga

Asistent regie | Andreea Drugulescu

Vârsta acceptată +12

Distribuția: Vlad Popescu, Mirela Popescu, Petrișor Diamantu, Florin Dobre, Gogu Preda, Paula Chirilă, Cătălin Mirea, Alina Diaconu, Daniela Marinache, Marius Furtună, Robert Tudor, Adriana Drugulescu, Iulia Pupezescu, Ioana Podăreanu, Andreea Drugulescu, Luana Lute, Adrian Duță, Cornelia Niculescu, Dan Andrei, Ion Puiu Mărgescu, Marius Pieca, Cristina Neacșu, Claudia Zamfir, Marius Bălan, Cristian Lincan, Andreea Dragnea, Lorena Sandu, Ruxandra Dimulescu, Maria Popa, Vlad Sandu, Valentin Dobriță, George Diaconescu,          Anton Dumitru, Alexandru Iordache, Robert Fulfuc, Bogdan Giurea, Vicemțiu Perniu,   Ionuț Mihalcea, Ștefan Gilă, Alin Petra, Bogdan Folea, Răzvan Mihăiță.

STUDIOUL de TEATRU-FILM „Alexandru Davila” PITEȘTI, prezintă!

În curând, la comanda: motor! … o armată de actori, muzicanți, cântăreți și dansatori, se va pune în mișcare, gata de filmare! Se toarnă chiar pe scena mare a Teatrului, într-un format de studio, secvențe dintr-un show care vă va lăsa tablou! Că-l veți lua cu voi, ca bun de povestit, sau îi veți da un scurt delete, ștergându-l din memorie, cu gusturile personale nu e de glumit! Sâmburele discordiei în jurul căruia se-nvârte ca un carusel, povestea, este „Salonul …”, căruia unii glumeți, gata să dea, totuși, buluc, îi spun, „de frumusețe”, de „nou look” … alții, mai țepeni, fără șovăire, îi zic „salon de urâțire”!

CITIŢI ŞI: Teatrul Alexandru Davila din Piteşti a îmbătrânit frumos: azi face 75 de ani

Așa cum unii-n spatele machiajului de-o palmă, al urâtului, au ochi de-a desluși ascunse frumuseți, alții resping, refuză categoric să accepte că în jur se schimbă fața lumii, și nu neapărat  așa cum și-ar dori-o bunii. N-om ține parte unuia sau altuia, ci vom lăsa ca bunul simț și bunul gust să hotărască balanța cum să-ncline. Ca răsfoind paginile fine ale unei reviste Style, ca savurând un cocktail la un party, sau admirând ținute trendy pe un podium, așa ar trebui să vă simțiți la show!

Iar când artiștii vă vor și binedispune, nu fiți simandicoși și rezervați, aplaudați!

Biletele se pot achiziționa de la Agenția teatrală sau accesând linkul: https://www.mystage.ro/spectacole/salonul-de-uratire-4277?af=57

DUMINICĂ, 10 Martie 2024

          SCUFIȚA ROȘIE

          Ora 11:30 – Sala Studio ,,Liviu Ciulei”   

          Adaptare după Frații Grimm

Dramatizarea | Carmen Călin

          Regia artistică | Andreea Botescu-Boțîrcă și Mihai Savu

Scenografia | Mihaela Dinu Pițigoi

Muzica | Florin Dumitru

Regia muzicală | Remus Negoșanu

Durata spectacolului 40 min.

Vârsta acceptată + 3 ani

Distribuţia: Andreea Botescu-Boțîrcă, Cristina Muscalu, Aura Floroiu, George Slătioreanu, Mihai Savu.

Din păcate, biletele pentru această reprezentaţie s-au epuizat.

DUMINICĂ, 10 Martie 2024

CUMETRELE

Ora 19 – Sala Mare

Autor | Michel Tremblay

Regia artistică | Attila Vizauer

Scenografia | Roxana Răduț și Andrei Răduț

Coregrafia | Vava Ștefănescu

Durata spectacolului 120 min.

Distribuția: Mirela Popescu, Andreea Drugulescu, Paula Chirilă, Daniela Butușină, Adriana Drugulescu, Cornelia Niculescu, Daniela Marinache, Olga Podaru, Alina Diaconu, Mirela Dinu, Luana Lute, Ramona Olteanu.

De-a lungul timpului, spectacolul ,,Cumetrele” a fost pus în scenă în diferite viziuni scenice și distribuții, dar, de fiecare dată, a încântat publicul care a savurat și textul și prestația actoricească. Piesa ce poartă amprenta regizorală a lui Attila Vizauer este o adevărată ispită pentru public, o chemare la o seară de bună dispoziție și umor. La o întâlnire așa… „ca între fete”, cele douăsprezece personaje feminine își trădează adevăratul caracter. Motivul este unul cât se poate de serios: bucuria uneia stârnește invidia celorlalte. Germaine are norocul unui câștig uriaș. Își face planuri, visează la schimbări majore și la obiecte luxoase, dar dorește să împărtășească bucuria câștigului și cu ,,prietenele” sale. Întâlnirea lor devine un prilej de eliberare a frustrărilor, de discuții aprinse. Pe toată durata „petrecerii”, ies la  iveală probleme personale, traume, neîmpliniri sufletești și sentimente reprimate.

Publicul face cunoștință cu tipologii diferite, personaje care posedă arta fățărniciei, care consideră că  ,,barul e drumul spre infern”, iar promisiunile pe care le fac sunt mai mereu deșarte. Spectacolul este o continuă discuție între femei cu caractere total opuse. Michel Tremblay a strecurat în textul său o virgină și o femeie extrem de darnică, femei habotnice și femei fără nicio teamă de cele sfinte, mamă și fiică, soacră și noră. Conversația dintre acestea este condimentată cu bancuri fără perdea, cu apropouri și vorbe directe, cu sfaturi de viață și ironii cât cuprinde, astfel încât se face haz de necaz, iar spectatorii au parte de o comedie pe cinste.

Vă așteptăm la o porție generoasă de umor!

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând următorul link: https://www.mystage.ro/spectacole/cumetrele-4024?af=57

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...

Dasfidania, asshole! Ambasadorul rus Valery Kuzmin a plecat definitiv din România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, și-a încheiat ”misiunea”...

S-a încheiat Festivalul-Concurs ”Premiile Muzicale Dinu Lipatti”

Ieri și azi a avut loc cea de-a IX-a...