Doctoriţa Ramona Ştefanache, şefa Psihiatriei de la Spitalul Judeţean Piteşti, reţinută de procurori pentru că ar fi luat şpagă de 147 ori în doar patru luni

Date:

Share post:

Doctoriţa Ramona Ileana Ştefanache, şefa secţiei de Psihiatrie de la Spitalul Judeţean Piteşti, a fost reţinută azi, pentru 24 de ore.

Procurorii Parchetului de la Tribunalul Argeş au operat reţinerea pentru luare şi dare de mită. Potrivit acestora, doctoriţa Ramona Ştefanache ar fi luat şpagă de la pacienţi de 147 de ori în decurs de numai 4 luni. Femeia urmează să fie prezentată unui judecător, cu propunere de arestare preventivă.

Doctoriţa „lucra” destul de ieftin, se menţionează în comunicatul de presă al Parchetului. Şpăgile luate de ea variau între 50 şi 600 de lei. În plus, susţin procurorii, femeia împărţea şpăgile cu restul personalului medical.

Conform anchetatorilor, „în perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit (şpăgile – n.r.) în biroul său din incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul spitalului, de la pacienţi sau rude ale acestora”.

CITIŢI ŞI: Medicul care cerea Maicii Domnului şpagă multă şi să-l ferească de procurori, reţinut pentru că i-a murit o pacientă

În acelaşi dosar procurorii au mai pus sub controlul judiciar un asistent medical şi un registrator medical de la Spitalul Judeţean Piteşti. Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.

Doctoriţa reţinută pentru multiple şpăgi e de loc din Vulcan, judeţul Hunedoara. A absolvit acum două decenii Facultatea de Medicină din cadrul universităţii de profil din Târgu-Mureş. A lucrat o vreme la clinici de psihiatrie din Târgu-Mureş, înainte de a veni la Piteşti.

În afară de postul de şefă de secţie la Spitalul Judeţean, dr Ramona Ştefanache oferea consultaţii, între altele, şi la clinica privată Natisan.

CITIŢI ŞI: Năravul din fire: unul din medicii şpăgari din Piatra Neamţ a mai fost prins luând şpagă, dar a perseverat

Numai de la Spitalul Judeţean Piteşti, doctoriţa încasa un salariu de peste 22.000 lei lunar, potrivit declaraţiei sale de avere.

Notă – Şi în acest caz, ca şi în altele similare, funcţionează prezumţia de nevinovăţie, până când Justiţia decide definitiv altceva. Până atunci, femeia e considerată nevinovată.

Actualizare

În această după-amiază, doctoriţa a fost prezentată unui judecător de drepturi şi libertăţi. Magistratul a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a respectivei. Cercetările continuă cu inculpata în stare de arest.

CITIŢI ŞI: Dreptate pentru Sorina Pintea: daţi-i şpaga înapoi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...

Dasfidania, asshole! Ambasadorul rus Valery Kuzmin a plecat definitiv din România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, și-a încheiat ”misiunea”...

S-a încheiat Festivalul-Concurs ”Premiile Muzicale Dinu Lipatti”

Ieri și azi a avut loc cea de-a IX-a...