În ultimele 24-36 de ore, în mai multe cartiere din Piteşti a avut loc o sumedenie de pene de curent. Pene în sensul că electricitatea ba venea, ba se lua din nou în interval de câteva minute şi tot aşa.

O situaţie enervantă şi inacceptabilă într-un oraş european al secolului XXI, care se mai vrea şi smart, pe deasupra.

Cu atât mai gravă cu cât mai mulţi cetăţeni (ne)au semnalat faptul că diverse aparate electrocasnice li s-au defectat din cauza repetatelor pene de curent.

Unii chiar s-au trezit în situaţia de rămâne şi fără apă caldă şi căldură, ca urmării a defectării centralelor termice de apartament, din acelaşi motiv.

Cum domnii de la CEZ n-au excelat niciodată la capitolul comunicare (asta ca să folosim un limbaj elegant la adresa dânşilor), exasperat de sesizările cetăţenilor, a reacţionat primarul Cristian Gentea.

„În urma nemulțumirii create, în rândul piteștenilor, de către numeroasele întreruperi ale furnizării energiei electrice, în multe cartiere din Pitești, primarul Cristian Gentea a solicitat companiei CEZ o mai bună modalitate de informare asupra lucrărilor de intervenție viitoare.

Prin intermediul canalelor on-line de comunicare, vor putea fi anunțate, pe viitor, intervențiile preconizate și întreruperile de curent electric implicite.

Cea mai recentă intervenție s-a finalizat acum o oră (în jur de ora 13 – n.r.), fiind vorba despre o avarie CEZ la linia de înaltă tensiune, de 110 kV.

Pe viitor, vom anunța întreruperile programate, precum și avariile care necesită intervenții, în măsura posibilului, astfel încât utilizatorii afectați să poată preîntâmpina eventualele neplăceri cauzate de acestea”, a informat primarul Gentea.

Dumnealui poate o fi bine intenţionat, nu negăm asta. Dar nu e treaba municipalităţii să anunţe programul intervenţiilor şi reparaţiilor efectuate de furnizorul de electricitate.

CEZ are suficienţi bani ca să plătească pentru informări de presă care să ajungă la ştirea majorităţii piteştenilor, numai că, probabil, îi toacă aiurea. Şi nici nu pare a se sinchisi de faptul că oamenilor li se ard în case televizoarele, frigiderele, centralele termice etc.

Mulţumim, CEZ!

Actualizare – Furnizorul de electricitate CEZ/Distribuţie Oltenia confirmă faptul că se efectuează, în mai multe zone din Piteşti, lucrări de mentenanţă.

Poziţia celor de la CEZ/Distribuţie Oltenia o puteţi afla lecturând articolul de mai jos:

sursa foto: Facebook/CEZ România

2 COMENTARII

 1. Acest distribuitor de energie electrica procedeaza ca si pe vremuri cand statul era proprietar adica pe pozitie de monopol natural care nu recunoaste niciodata ca pagubele suferite de consumatori ar fi din vina sa.Am patit-o personal.Este foarte dificil dpdv tehnic de demonstrat si pe asta se bazeaza si ei.Plus ca legislatia in vigoare ii favorizeaza ca la intreruperile de scurta si foarte scurta durata sa fie exonerati de raspundere chiar daca acestea provoaca cele mai mari probleme.
  Cand au cumparat distributia de la statul roman(pt. ca fiind a statului era „nerentabila” )si-au asumat faptul ca vor face modernizari si investitii in sistemul de distributie pt. a nu mai exista aceste caderi de tensiune care sunt la un moment dat periculoase si produc pagube materiale consumatorilor si de care ei se fac nevinovati.
  In fiecare am se intocmeste un plan de interventii programate(normativ legal) care se aduce la cunostinta consumatorilor(persoane fizice sau juridice) afectati, pt. ca acestia sa-si poata lua masuri.
  Dupa cate vedem aceste lucruri nu se intampla si atunci ne punem intrebarea de ce sunt lasati sa-si bata joc de consumatori fara a avea consecinte?Nu vorbim aici de intreruperi accidentale dar si acelea pot avea ca si cauza neglijenta in serviciu,lipsa investitiilor,vechimea instalatiilor,mentenanta defectuoasa,materiale prost – calitativ folosite,etc.
  Raspuns: „Pentru ca se poate” ….vorba cuiva!Poate aude si ..ANRE-ul dar este putin probabil.

  Observaţiile dv ni se par corecte şi pertinente, ca atare le vom folosi într-un articol viitor despre prea desele pene de curent din Piteşti. Vă mulţumim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here