La nivelul județului Argeș situația pandemică se înrăutățește pe zi ce trece și acest lucru este din ce în ce mai vizibil. Rata de infectare a depășit lejer 6/mia de locuitori şi creşte în continuare, ceea ce a impus implementare restricțiilor de noapte pe timpul weekend-ului. Școlile încă rămân deschise, pentru că, așa cum declarase în urmă cu ceva timp ministrul Sorin Cîmpeanu, învățământul trebuie să fie ultimul sector închis.

În acest moment 458 de elevi au fost infectați cu coronavirus (Covid-19), iar 355 de clase își desfășoară activitatea în mediul online, ceea ce însumează 9.062 copii. Acum patru zile erau cu aproximativ 100 mai puţine astfel de cazuri.

Nici situația profesorilor nu este una mai bună. În Argeș 169 de cadre didactice sunt carantinate ca urmare a infectării cu Ccronavirus. De asemenea, din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, 18 persoane au fost găsite pozitive în urma testării.

La nivel de județ sunt și elevi care nu participă fizic la ore din alte cauze. Aceștia sunt la Colegiul tehnic „Armand Călinescu ” Pitești (11), Școala Gimnazială „Marin Preda” Pitești (1), Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” Pitești (1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here