Am relatat azi despre un incendiu produ sîntr-un apartament de pe strada Gheorghe Doja, din cartierul Craiovei, din Piteşti, produs din cauza unei prize supraîncinse şi în urma căruia un bătrân de 89 de ani a suferit arsuri la faţă şi la mâini.

Bătrânul a scăpat cu viaţi şi îşi va reveni, spun medicii, însă, povestea din spatele ştirii acesteia e mai interesantă: deznodământul ar fi putut fi tragic dacă bietul nonagenar nu ar fi avut un vecin pompier.

„… în jurul orei 5 a simțit (pompierul respectiv – n.r.) că ceva nu este în regulă la apartamentul de deasupra lui. Și-a trezit și soția și i-a zis că deasupra lor este un incendiu.

Cum a ieșit din casă, a simțit mirosul inconfundabil. Deși casa scării era inundată cu fum, a urcat imediat: știa că deasupra lui locuiește un bătrân singur, de 89 de ani. L-a găsit căzut, aproape de ușa de la intrare, dar conștient! Era intoxicat cu fum și abia respira.

Incendiul a avut loc în zorii zilei, când încă nici nu se luminase bine

După ce l-a coborât două etaje mai jos, a început să își evacueze pe rând și vecinii. Când i-au sosit colegii, l-au găsit lângă bătrân. Din cauza fumului, nu a mai apucat să se evacueze și a suferit arsuri pe față și o mână. Din fericire, Daniel are 14 ani de experiență și a „simțit” că vecinul lui are nevoie de ajutor.

Felicitări! Să fii întotdeauna aproape de cei la nevoie!”, au transmis cei de la biroul de presă al ISU Argeş.

Felicitărilor dumnealor le alăturăm şi pe ale noastre. Omul le merită din plin. A salvat, azi, cel puţin o viaţă. Sau, mai corect spus, încă una.

sursa foto: ISU Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here