Am intrat în spațiul Schengen și nu prea: pasagerii avioanelor care sosesc din România, verificați pe mai multe aeroporturi europene

Date:

Share post:

Intrarea recentă a României în spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime, n-a schimbat peste tot felul în care sunt tratați cetățenii români.

Aceștia sunt verificați în continuare pe mai multe aeroporturi vest-europene. Desigur, ”prin sondaj”.

”Este un abuz clar din partea autorităților naționale respective. Nu se poate să fie controale prin sondaj fix la avioanele românești. Iar control prin sondaj nu înseamnă că verifici toate documentele pentru fiecare dintre cei care călătoresc dinspre România”, s-a revoltat europarlamentarul român Vlad Gheorghe.

Acesta a fost verificat personal ieri, 1 aprilie, pe un aeroport din Paris (Charles de Gaulle, probabil), laolaltă cu toți pasagerii unui zbor venit din România.

CITIȚI ȘI: Rămânem cu succes în afara Schengen, pentru că nu vrea Austria. Ce mai aşteaptă România pentru a răspunde acestui stat care ne e profund ostil?

”Bâlbâiala polițiștilor interpelați de către mine pe aeroportul din Paris confirmă că nu a existat vreo acțiune de control de rutină. La insistențele mele au încercat să spună că vor verifica și alte destinații, nu doar pe cele românești. Însă în tot aeroportul, pe terminalul Schengen nu am întâlnit un alt punct similar, iar agenții respectivi nu s-au deplasat către o altă poartă de la un zbor din altă țară europeană, schimbându-și povestea.

Regulile Schengen nu-s la fel pentru toți

”Mergem, dar mai târziu, nu știm unde, ni se transmite de către superiori, așteptăm”. Culmea, așteptau controlând fiecare cetățean european care cobora din avionul de la București. O pură coincidență, desigur”, a mai reclamat europarlamentarul Vlad Gheorghe (al doilea din stânga, în imagine).

Situații similare s-au mai petrecut și pe aeroporturile din Munchen și Amsterdam, a mai relatat acesta, prin intermediul paginii sale de Facebook.

ACTUALIZARE – O situație asemănătoare ne-a fost relatată de un cititor care a călătorit recent, cu mașina personală, în Suedia. La coborâre de pe feribotul companiei navale Stena Line, care efectuase cursa Kiel-Göteborg, polițiștii de frontieră suedezi au oprit pentru control doar două autoturisme înmatriculate în România, dintre cele câteva sute de vehicule câte avea vasul la bord.

”You have been randomly selected” (ați fost selectați aleatoriu – n. r.) au explicat polițiștii suedezi controlul efectuat doar celor două mașini din România.

sursa foto: arhivă ArgeșulOnline.ro/Sorin Simion

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Trolere pentru copii – cea mai frumoasă aventură începe atunci când copiii au propriile bagaje

Calatoriile inseamna aventuri, iar pentru copii, fiecare calatorie este...

Carambol cu patru maşini în comuna Moșoaia. Fetiţă de 6 ani rănită în zona feţei

În urmă cu puţin timp, pompierii argeşeni au fost...

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...