Pompierii argeșeni, copleșiți de incendii de vegetație produse intenționat: 22 de incendii și 106 hectare afectate, în numai 4 zile

Date:

Share post:

Pompierii argeșeni fac din ce în ce mai greu față numărului foarte mare de incendii de vegetație. Potențate și de vântul puternic din aceste zile.

”Au fost nu mai puțin de 22 de incendii ce au afectat vegetația de pe o suprafață de teren de aproximativ 106 hectare, iar pe aproximativ 87,5 hectare din localitățile Beleți-Negrești și Dobrești, flăcările au ars covorul de frunze din păduri, crengile uscate și lăstărișul.

Una dintre intervențiile de lungă durată a început de ieri, în jurul orei 15, și s-a finalizat astăzi, în jurul orei 1. Aceasta a fost în localitatea Beleți-Negrești, unde a ars vegetația uscată de pe aproximativ 40,5 hectare de pădure, iar, pentru localizarea și lichidarea incendiului, s-au mobilizat atât reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității, ai Ocolului Silvic, cât și cetățeni. La această intervenție a fost nevoie și de brăzdarea terenului prin zonele accesibile pentru a împiedica propagarea flăcărilor.

CITIȚI ȘI: Incendii de vegetaţie fără număr: numai azi, în judeţul Argeş, a ars vegetaţia de pe aproape 10 hectare. Pompierii, copleşiţi

Majoritatea incendiilor, provocate intenționat

În continuare, cauzele probabile de izbucnire ale acestor arderi rămân folosirea intenționată a sursei de aprindere și utilizarea focului deschis la arderea vegetației uscate.

Precizăm că, la aceste tipuri de arderi, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare de teren, fiind întețite de vânt, iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii către păduri, alte terenuri și zonele locuite”, a transmis biroul de presă al ISU Argeș.

”Reamintim că arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă și constituie contravenție, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei la 100.000 lei, pentru persoane juridice”, a mai informat ISU Argeș.

Din păcate, în rare situații pompierii pot aplica aceste amenzi, din lipsă de dovezi și lipsă de cooperare din partea localnicilor. De regulă, nimeni nu știe nimic.

sursa foto: ISU Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Trolere pentru copii – cea mai frumoasă aventură începe atunci când copiii au propriile bagaje

Calatoriile inseamna aventuri, iar pentru copii, fiecare calatorie este...

Carambol cu patru maşini în comuna Moșoaia. Fetiţă de 6 ani rănită în zona feţei

În urmă cu puţin timp, pompierii argeşeni au fost...

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...