Site icon Singurul site din Argeș cu știri în limba engleză

Ministrul Attila Cseke, ajutor pentru accelerarea exproprierilor pentru autostrada Piteşti-Sibiu

Azi, ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Attila Cseke a efectuat o vizită în judeţul Argeş, prilej cu care s-a întâlnit, la „Casa Alba”, cu conducerea Prefecturii Argeş.

„Am propus (ministrului Cseke – n.r.) o serie de măsuri care vor ajuta la simplificarea procedurilor prin care proprietarii expropriați în cadrul lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu să obțină documentația necesară pentru primirea avizelor de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară”, a transmis prefectul de Argeş, Emilia Mateescu.

Concret, ministrului Cseke i s-a cerut ajutorul pentru a se urgenta finalizarea exproprierii unor proprietăţi aflate pe tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş al autostrăzii spre Sibiu, acolo unde lucrurile încep să se precipite.

Constructorul desemnat, compania italiană Astaldi, are termen contractual data de 11 mai pentru a finaliza proiectarea, urmând că lucrările să înceapă, efectiv, imediat după această dată.

Din informaţiile noastre, neoficiale, constructorul italian e pe cale să finalizeze proiectarea şi e pregătit să înceapă lucrările chiar înainte de data stabilită în contract (11 mai). De fapt, a şi demarat pregătirea de şantier.

Numai că au mai rămas unele proprietăţi a căror expropriere nu a putut fi finalizată, din cauza unor obstacole birocratice. Aici i s-a cerut sprijin ministrului Attila Cseke, iar demnitarul a promis că se va implica în deblocarea situaţiei, astfel încât startul lucrărilor să nu întârzie.

Tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş are o lungime de 30,34 km. Contractul are o valoare de aproximativ 400 de milioane de euro şi ar trebui finalizat în primăvara lui 2025.

La autostrada Piteşti-Sibiu se mai lucrează la tronsonul Sibiu-Boiţa, acolo unde constructorul, firma austriacă Porr Construct Gmbh şi subsididara sa din România, Porr Construct SRL Bucureşti, a devansat cu mult graficul de execuţie.

„De asemenea, i-am comunicat domnului ministru problemele de carte funciară și de funcție publică descoperite în activitatea mea ca prefect.

Pentru mine, îmbunătățirea sectorului public-administrativ din județul Argeș este prioritară. Sunt încrezătoare că vom avea toată susținerea Ministrului Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice Cseke Attila pentru inițiativele propuse”, a mai spus, optimistă, dna Mateescu.

În imaginea de sus, ministrul Attila Cseke, încadrat de prefectul Emilia Mateescu şi subprefecţii Emanuel Soare şi Lucian Ionescu.

Exit mobile version