Azi, în sala mare a Consiliului Judeţean Argeş se semnează contractul dintre statul român, în speţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) şi compania italiană Astaldi SpA Roma, pentru realizarea lotului 5 al autostrăzii Piteşti-Sibiu.

Acest tronson are 30,34 de km şi leagă autostrada A1 Bucureşti-Piteşti de Curtea de Argeş.

Costul tronsonului, 400 milioane de euro, este suportat aproape integral din fonduri europene. Lucrările au un an termen de proiectare şi alţi patru ani termen de construcţie.

Garanţia lucrărilor este de cinci ani.

Astfel, dacă toate merg bine, în mai 2025 vom putea merge cu maşina până la Curtea de Argeş pe autostradă. De la Curtea de Argeş până în Bucureşti, drumul ar urma să nu dureze mai mult de o oră şi câteva minute.

Ceremonia de semnare a contractului are loc în această după-amiază.

Deocamdată, din cele cinci loturi ale autostrăzii Piteşti-Sibiu se lucrează efectiv pe unul singur, cel mai scurt şi cel mai uşor de făcut: Sibiu-Boiţa (vreo 14 km), pe care lucrează în grafic compania austriacă Porr Construct Gmbh şi subsidiara sa din România.

Lotul 4 e în faza de licitaţie, iar pentru loturile cele mai grele, cele din mijloc, situate în zona montană, nici măcar nu au fost lansate procedurile de licitaţie.

În imagini se pot vedea unele caracteristici ale acestui segment de autostradă.

Ştirea este în curs de actualizare.

foto: Gabriel PINTILEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here