Azi, ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Attila Cseke a efectuat o vizită în judeţul Argeş, prilej cu care s-a întâlnit, la „Casa Alba”, cu conducerea Prefecturii Argeş.

„Am propus (ministrului Cseke – n.r.) o serie de măsuri care vor ajuta la simplificarea procedurilor prin care proprietarii expropriați în cadrul lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu să obțină documentația necesară pentru primirea avizelor de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară”, a transmis prefectul de Argeş, Emilia Mateescu.

Concret, ministrului Cseke i s-a cerut ajutorul pentru a se urgenta finalizarea exproprierii unor proprietăţi aflate pe tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş al autostrăzii spre Sibiu, acolo unde lucrurile încep să se precipite.

Constructorul desemnat, compania italiană Astaldi, are termen contractual data de 11 mai pentru a finaliza proiectarea, urmând că lucrările să înceapă, efectiv, imediat după această dată.

Din informaţiile noastre, neoficiale, constructorul italian e pe cale să finalizeze proiectarea şi e pregătit să înceapă lucrările chiar înainte de data stabilită în contract (11 mai). De fapt, a şi demarat pregătirea de şantier.

Numai că au mai rămas unele proprietăţi a căror expropriere nu a putut fi finalizată, din cauza unor obstacole birocratice. Aici i s-a cerut sprijin ministrului Attila Cseke, iar demnitarul a promis că se va implica în deblocarea situaţiei, astfel încât startul lucrărilor să nu întârzie.

Tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş are o lungime de 30,34 km. Contractul are o valoare de aproximativ 400 de milioane de euro şi ar trebui finalizat în primăvara lui 2025.

La autostrada Piteşti-Sibiu se mai lucrează la tronsonul Sibiu-Boiţa, acolo unde constructorul, firma austriacă Porr Construct Gmbh şi subsididara sa din România, Porr Construct SRL Bucureşti, a devansat cu mult graficul de execuţie.

„De asemenea, i-am comunicat domnului ministru problemele de carte funciară și de funcție publică descoperite în activitatea mea ca prefect.

Pentru mine, îmbunătățirea sectorului public-administrativ din județul Argeș este prioritară. Sunt încrezătoare că vom avea toată susținerea Ministrului Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice Cseke Attila pentru inițiativele propuse”, a mai spus, optimistă, dna Mateescu.

În imaginea de sus, ministrul Attila Cseke, încadrat de prefectul Emilia Mateescu şi subprefecţii Emanuel Soare şi Lucian Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here