Lucrările la lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti avansează în ritm nemaivăzut în România

Date:

Share post:

Lucrările la primul lot al autostrăzii Sibiu-Piteşti, cel cuprins între Sibiu şi localitatea Boiţa, demarate în data de 30 martie anul curent, avansează într-un ritm rapid, încă neîntâlnit în construcţia de autostrăzi din România.

Specialiştii de la Asociaţia „Pro Infrastructură”, care monitorizează atent toate marile proiecte de infrastructură rutieră şi feroviară din România, estimează că lucrările la lotul cu pricina au atins un stadiu fizic de execuţie de 27%.

Asta după numai opt luni de la debutul lucrărilor. Potrivit prevederilor contractuale, constructorul austriac Porr Gmbh (împreună cu subsidiara sa din România, Porr Construct SRL Bucureşti) are la dispoziţie trei ani pentru a finaliza construirea autostrăzii.

Dacă se menţine acest ritm excelent de execuţie, lotul Sibiu-Boiţa va putea fi dat în circulaţie după mai puţin de doi ani şi jumătate, adică undeva în a doua parte a anului 2022.

În imaginea de sus, constructorul lotului Sibiu-Boiţa (13,7 km) lucrează la ridicarea piloanelor unuia dintre cele două viaducte de pe traseu.

sursa foto: captură video youtube/Asociaţia Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular