Ziua Armatei României va fi marcată în avans, la Mioveni, printr-un eveniment organizat la Centrul Cultural și dedicat eroilor Primului Război Mondial, anunţă municipalitatea.

Mâine, asociația „Ordessos” (numele antic al râului Argeş), în parteneriat cu Primăria, Centrul Cultural Mioveni și ASOCA prezintă promo-ul filmului documentar ”Jurnal de Război”.

Realizat după aproape trei luni de filmări și de implicare entuziastă a unor oameni care și-au împlinit un ideal dincolo de profesie, vârstă sau efort, promo-ul este adus în atenția publicului din Mioveni și nu numai.

Medici, profesori, militari, preoți sau studenți, au construit un proiect care a depășit cu mult pretențiile unor amatori în demersul nobil al iubirii de țară. Acesta este gestul cel mai frumos prin care toți cei implicați în transpunerea sacrificiului făcut de înaintașii noștri acum un secol l-au făcut în Anul Centenarului.

Toți cei care doresc să se alăture acestor intenții vor primi recunoștința de dincolo de vremuri a celor care simt românește și se mândresc cu noblețea acestei nații.

Încă se filmează scene de luptă și se încearcă reproducerea cât mai fidelă a mărturiilor celor doi eroi din jurnalele de război – locotenenții Nicolae Şuţa și Gheorghe Bădescu – descoperite într-un beci și aduse la lumină prin grija unui om care a intuit valoarea documentară a acestora, poetul argeşean Dan Drăgoi (foto).

Momentul nu este ales întâmplător, organizatorii propunându-și să marcheze într-un mod inedit ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei României.

O zi de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră și-a îndeplinit misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

Mai mult, Primăria Orașului Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu asociația „Ordessos”, organizează și un concurs cu titlul: ”25 octombrie, Ziua Armatei Române”.

Concursul a fost adresat cursanților Centrului Cultural Mioveni și a fost axat pe două secțiuni: pictură și modelaj în lut.

Premierea lucrărilor câștigătoare va avea loc mâine, la ora 17, la Centrul Cultural Mioveni.

Lucrările câștigătoare vor fi expuse în cadrul unei expoziții, în perioada 25 octombrie – 25 noiembrie, la Centrul Cultural Mioveni.

sursa foto: roagri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here