Anunțate cu surle și trâmbițe de oficialii Primăriei din Câmpulung, Zilele Municipiului au fost amânate cu doar două zile înainte de începerea wekeend-ului festiv.

„Ne bucuram să avem invitați de renume, activități culturale interesante, toate incluse în proiectul care a făcut atâta vâlvă în jurul Câmpulungului, oraș care a fost denumit “Capitala Scrisului Românesc” la omagierea celor 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacșu”, comunica deunăzi municipalitatea locală.

Printr-un comunicat postat pe site-ul Primăriei se anunță că cele trei zile de sărbătoare vor fi amânate „din cauza neîndeplinirii condițiilor impuse prin procedura de achiziție publică. Cele două firme cu care a colaborat Primăria nu au fost conforme cu solicitările menționate în caietul de sarcini și fișa de date”.

Drept urmare, serbările vor avea loc „la o dată care va anunţată ulterior”. Amânarea Zilelor Câmpulungului survine la puţine zile după ce simpozionul „Slove Muscelene”, dedicat aniversării a 500 de ani de la primul document scris în limba română, celebra scrisoare a boierului Neacşu, a fost mutat de la Câmpulung la Bucureşti, întrucât municipalitatea condusă de Elena Lasconi n-a găsit fonduri pentru a-l organiza la boier Neacşu acasă. Sau n-a vrut să găsească.

sursa foto: Facebook/Primăria Câmpulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here