Primarul Municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a oferit mai multe detalii legate de amânarea Zilelor Orașului, amânare care ia ușor forma de “anulare”, fapt care era destul de evident pentru toți câmpulungenii.

Printr-un comunicat postat pe site-ul Primăriei, Elena Lasconi argumentează că situația neplăcută în care a fost pusă se datoarează schimbărilor frecvente ale reglementărilor de la nivel național care privesc organizarea evenimentelor cu public în context pandemic. Astfel, spune primarul, aceste schimbări au întârziat luarea deciziilor până în data de 10 iulie.

Primarul acuză persoanele care au fost responsabile cu organizarea evenimentului, spunând că au lucrat în mod “neprofesionist”, deși acestea fac parte din aparatul Primăriei și se presupune că se află sub supravegherea edilului. Constatarea că angajații nu și-au îndeplinit corect sarcinile a venit abia în data de 21 iulie, deci cu câteva zile înainte de data stabilită pentru începerea concertelor.

Colac peste pupăză, nici cele două firme care au participat la licitație nu și-au îndeplinit corect atribuțiile. Drept urmare, pentru că nimeni nu a fost în stare să ducă la bun sfârșit organizarea unui eveniment anunțat cu surle și trâmbițe, ponoasele au fost trase de Elena Lasconi, care se mândrește în comunicatul postat cu „curajul” pe care l-a avut în luarea deciziei de anula licitația.

“Îmi asum întreaga responsabilitate, vă asigur că am analizat cu atenție cele de mai sus, am ajuns la concluziile necesare și am dispus toate măsurile pentru împrospătarea și profesionalizarea departamentului de achiziții publice, pentru a evita astfel de situații în viitor”, a transmis edilul câmpulungenilor.

Având în vederea vâlva care s-a creat în jurul sumei pe care primărița voia să o dedice concertelor și tuturor activităților din cele trei zile de sărbătoare, fiind vorba de peste 600.000 lei, Elena Lasconi a ținut să menționeze că banii vor fi folosiți în alte scopuri, și anume, pentru amenajarea unui nou spațiu public: Piața Neacșu – “o agora concepută să unească comunitatea”.

Și pentru a oferi siguranța faptului că amânarea se transformă în anulare, comunicatul menționează următoarele: “În această vară, vom organiza alte evenimente artistice în cadrul proiectului Câmpulung 2021 – Capitala Scrisului Românesc, dacă contextul pandemic ne va permite acest lucru.”

Așadar, câmpulungenii își pot lua la revedere de la Zilele Orașului, însă se pot bucura că vor avea, în curând, un nou spațiu public. Rămâne de văzut dacă acesta va reuși sau nu să unească comunitatea, așa cum își dorește primarul.

sursa foto: Facebook/Elena Lasconi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here