„Nu știi ce să mai crezi! Nicio știre nu-i cinstită, e doar un război de imagini, în timp ce virusul chiar terorizează zeci și sute de mii de vieți și ucide”.

Cam aşa rezumă, sintetic, ziaristul şi scriitorul argeşean Nicolae Badiu, caracteristicile vremurilor pe care le trăim.

Vremuri în care chiar şi declaraţiile oficialilor Guvernului României, făcute pe acelaşi subiect, se contrazic una pe alta, în decurs de câteva ore.

Reproducem mai jos un text de opinie semnat de Nicolae Badiu, pe această temă. E un bun prilej de mediaţie, de a formula întrebări şi de a căuta eventuale răspunsuri cu privire la situaţia actuală, din Argeş, din ţară, dar şi dincolo de hotare.

„În era digitală Pământul pare mult mai mic, îl vezi ușor de la un capăt la altul… Pandemia a oprit parțial poluarea, dar oamenii nu s-au schimbat. Cei buni sunt mai buni și cei răi sunt și mai răi, asta e singura modificare.

Statele se războiesc în continuare. Capitaliștii cei lacomi, care au făcut averi pe mâna de lucru chinezească, super ieftină, sunt acum în derivă, pentru că tehnologiile lor au fost furate de chinezi… Marile puteri occidentale sunt la mâna Chinei, deocamdată.

Americanii dau să-i găsească pe chinezi drept țap ispășitor, în timp ce-și trăiesc drama neajunsurilor din sistemul lor de sănătate plus imensa problemă a mentalității americanilor, care nu cred decât în libertate și arme… Ei nu prea respectă restricțiile sociale în vederea evitării contaminării.

În est, rușii primesc ce au oferit mereu, adică dezinformare și propagandă otrăvită. Rușii anunță că trimit ajutoare italienilor și americanilor, iar occidentalii rulează reportaje și știri cu medici ruși care se tot aruncă de la etajele spitalelor arhipline, nedotate… Nu știi ce să mai crezi! Nicio știre nu-i cinstită, e doar un război de imagini, în timp ce virusul chiar terorizează zeci și sute de mii de vieți și ucide…

Amărăștenii de bulgari și români nu prea au probleme, se descurcă mai bine decât toate marile puteri la un loc. Un hazard al săracilor cu duhul sau vaccinul ăla făcut de Cantacuzino?! Nu știm. Stăm atât de bine, că mi-e și frică, pentru că treaba asta nu va rămâne nepedepsită de către rechinii lumii. O să ne-o luăm pe spinare economic, nu scăpăm…

Lumea asta nebună, pare fără leac. Scapă cine poate? Eu cred că scapă cine se deconectează de la ură, lăcomie și minciună! Aș declara pandemie de ură, de lăcomie și minciună, că prea multe victime face acest triunghi de viruși!”

Nicolae BADIU

sursa foto: Facebook/Nicolae Badiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here