Situaţia incredibilă din Afganistan, de nebănuit în urmă cu o săptămână nici de cele mai luminate minţi de la CIA, NSA etc, a pus pe jar întreaga lume, mai cu seamă pe europeni, pentru că Europa e văzută deja ca fiind ţinta înspre care vor tălăzui valurile migratorii ale afganilor, după ce talibanii au preluat puterea la Kabul.

Am scris şi noi un articol pe această temă, cu accent pe situaţia dramatică a femeilor din această ţară, care vor fi aproape sigur reduse la condiţia exclusivă de făcătoare de copii şi de gospodine casnice.

„Toată această mascaradă de la Kabul reprezintă o înfrângere a întregii lumi libere și nu numai a SUA. NATO nu a avut misiunea de a reconstrui o națiune sau de a eradica corupția din societatea afgană, ci de a lupta cu talibanii și a menține securitatea în regiune. În opinia mea, planificatorii americani trebuiau să gândească asta, dar s-au mulțumit cu doi lideri impuși și verificați de CIA: Karzai și Ghani”, a scris, pe portalul reţelei Presshub.ro (din care şi site-ul nostru face parte), colegul Sebastian Rusu, jurnalist cu experienţă în domeniul politicii externe.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care sunteţi interesat(ă) de subiect, vă recomandăm să citiţi analiza semnată de Sebastian Rusu; o găsiţi accesând link-ul de mai jos:

În imaginea de sus, Ahmed (Ahmad) Shah Massoud, cel supranumit „Leul din Panshir”, conducătorul rezistenţei armate afgane care a pus pe fugă Armata Roşie sovietică, între ’79 şi ’89 şi oponent dârz al talibanilor, până la asasinarea sa de către aceştia, acum două decenii.

sursa foto: Parlamentul European

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here