„La propunerea liderului PNL, Ludovic Orban, liberalii au impus un obscur, dar ambițios reporter TVR din Craiova pentru poziția de director interimar al televiziunii publice”. Aşa îşi începe cuoscutul gazetar Dan Tăpălagă, de la G4Media, editorialul său de azi dedicat numirii Ramonei Săseanu-Moroşanu, reporter la studioul teritoril TVR Craiova, ca şefă peste întreaga televiziune publică din România.

„Imaginile obținute de G4Media de la concursul din 2013 pentru postul de producător executiv în TVR arată un reporter slab pregătit, cu o cultură generală precară și total nepotrivit pentru o funcție de conducere.

Doamna Săseanu nu are habar de reguli electorale simple, de legile de funcționare ale televiziunii publice, vorbește cu nonșalanță despre ”municipii de județ”, dar își explică ignoranța prin faptul că a activat într-o zonă de nișă, sănătatea…

… Este dreptul oricărei mediocrități să viseze că într-o bună zi va ajunge mare și să încerce mereu saltul peste propria umbră.

În discuție este cancerul contraselecției care macină instituțiile de stat, prin promovarea incompetenților, mediocrităților și nulităților pe criterii strict politice. Aceasta este relevanța propunerii făcute de PNL. Doamna în cauză, ambițiile ei, ne interesează mai puțin.

Sub Liviu Dragnea, PSD a atins apogeul politizării instituțiile-cheie cu oameni prost pregătiți, dar parcă nici un partid până la PNL n-a propus până azi un director atât de ridicol la televiziunea publică, fie el și interimar”, mai scrie Dan Tăpălagă.

Contraselecţie de tip pesedist, promvată de preşedintele Partidului Naţional Liberal, conchide gazetarul. Aici am ajuns.

Puteţi lectura integral articolul de opinie din care am citat aici dând click pe link-ul de mai jos:

Despre cine este şi ce parcurs profesional a avut noua şefă a TVR a scris, cu puţin în urmă, o ziaristă tot din Craiova, Magda Bulugeanu, într-un articol publicat pe portalul Presshub. Puteţi citi articolul respectiv aici:

sursa foto: Facebook/Ramona Săseanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here