Zeci de percheziţii în toată ţara, inclusiv în Argeş, la samsari de maşini. Peste 3.000 de vehicule, vândute „la negru”

Date:

Share post:

Polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice și procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au efectuat, azi de dimineaţă, 60 de percheziții în mai multe judeţe din țară, într-un dosar de spălare a banilor și evaziune fiscală în ce priveşte comerţul cu maţini rulate aduse din Vestul Europei (Germania, Olanda şi Belgia).

Percheziţiile au avut loc în Capitală, dar şi în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea, a informat biroul de presă al Poliţiei Române.

„Persoanele bănuite sunt suspectate că ar fi comercializat, pe piaţa internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand… prin intermediul unor societăți comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

Vehiculele… achiziţionate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în ţară și comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obţinute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal”, a maia transmis Poliţia.

De asemenea, anchetatorii au mai constatat că „în perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituții și operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor și pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscale”.

Deocamdată, în această fază a anchetei, prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la aproximativ şase milioane de euro.

Forţele de ordine operează periodic astfel de descinderi la samsarii de maşini, pentru a curma fenomenul evaziunii fiscale în domeniu. Ultima „razie” de anvergură comparabilă cu cea de azi a avut loc în februarie anul trecut, în 20 de judeţe din ţară şi în Capitală.

Imagiea de sus e de la un târg auto din municipiul Zalău şi este doar pentru exemplificare.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...