Potrivit informaţiilor de care dispunem, în ultimele 2-3 săptămâni, cel puţin 50-60 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate în rândurile angajaţilor de pe platforma Dacia de la Mioveni.

După unele surse, numărul celor infectaţi de la Dacia ar fi chiar mai mare.

Nimeni nu a confirmat, oficial, aceste informaţii, însă, neoficial („vă spun, dar nu mă citaţi, n-aţi vorbit cu mine, nu ne cunoaştem”), cifrele noastre sunt confirmate din mai mult de trei surse, independente una de cealaltă, exact cum scrie în manualele de jurnalism.

Mai mult, de mâine, cantina uzinei (una dintre ele) urmează să fie închisă (alte surse ne-au informat că a fost închisă chiar de azi) tocmai din cauza multiplelor cazuri de infectare cu coronavirus.

Măsurile de protecţie de la Dacia n-au fost, pare-se, suficiente

Că tot vorbeam de manualele de jurnalism: am cerut, cum e şi firesc, o opinie oficială de la Dacia, sens în care am transmis o solicitare scrisă dnei Monica Ioniţă, ofiţer de presă al Groupe Renault România.

Bineînţeles că nu am primit (să zicem, deocamdată) niciun răspuns. Nici cu alte ocazii dna Ioniţă nu s-a ostenit mai mult, aşa încât, slabe speranţe.

Prefecturii judeţului Argeş nici nu i-am mai adresat întrebări privind situaţia de la Dacia, pentru că prefectul Emanuel Soare a explicat, de mai multe ori, că nu poate oferi presei alte informaţii decât cele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

Una peste alta, situaţia la Dacia e destul de dificilă. Iar când spunem dificilă nu ne referim numai la zecile de cazuri de infectare cu coronavirus în rândurile angajaţilor, ci şi la alte aspecte. Care ţin de vânzări, de pieţe externe etc.

Despre acestea, însă, mai pe larg, zilele următoare.

În imaginea de sus, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, ascultând cum şeful Daciei, Christophe Dridi, şi colegii domniei sale, explică măsurile luate pentru siguranţa angajaţilor uzinei de la Mioveni.

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here