Zeci de bugetari de lux, excursie de două săptămâni în SUA, la „şoping”, pe banii contribuabililor

Date:

Share post:

„Zeci de bugetari și angajați în companii de stat au petrecut două săptămâni în SUA, într-o călătorie de afaceri care i-a purtat prin Las Vegas, Los Angeles, New York și Washington.

Din delegație au făcut parte directori și șefi de la ANRE, Romgaz, Poșta Română, Radiocom, Consiliul Județean Neamț, Consiliul Județean Ilfov și alte instituții de stat”, a scris azi, într-un articol publicat de G4Media, redactorul-şef ai site-ului, Cristian Pantazi.

„Costul pentru o persoană a fost de minimum 9.500 de dolari, potrivit unui răspuns al Consiliului Județean Ilfov, care și-a trimis în călătorii ambii vicepreședinți – Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu (ambii PNL)…

… Vizita a fost organizată de o firmă privată, Grupul de Presă MediaUno (al unei foste jurnaliste, Ioana Ţigănilă – n.r.), în colaborare cu Institutul Național de Statistică, potrivit răspunsurilor transmise G4Media de mai multe instituții. Evenimentul s-a numit ”Shaping (poate „şoping” era mai nimerit – n.r.) the future 4 a better2morrow” și i-a purtat pe bugetarii români la întâlniri cu diverși oficiali americani, dar și cu reprezentanți ai unor companii locale.

Ioana Ţigănilă

G4Media a întrebat explicit instituțiile participante care sunt beneficiile vizitei de două săptămâni, dar nu a primit nici un răspuns”, se mai menţionează în articolul semnat de Cristian Pantazi. (textul complet, aici).

De remarcat că șeful Camerei de Comerț Americane în România AmCham, Ionuț Simion (managing partner la Price Waterhouse Coopers, foto sus), a criticat voalat deplasarea timp de două săptămâni.

”A promova România nu înseamnă a trimite delegații lărgite pentru concedii prelungite în diferite destinații exotice”, a declarat Ionuț Simion în 4 iulie, de ziua naţională a SUA, pe fondul discuțiilor aprinse din mediul de afaceri pe marginea așa-zisei misiuni economice pe banii statului.

surse foto: AmCham.ro, Facebook/Ioana Ţigănilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Laptele: prieten sau dușman? De ce să nu excluzi lactatele din alimentația ta

Laptele și produsele lactate fac parte din alimentația multor...

Gheorghe Zamfir, în concert vineri seară, în Piața Primăriei din Pitești

Maestrul naiului Gheorghe Zamfir va concerta vineri seară, de...

Ion Mînzînă: Dezvoltăm infrastructura rutieră din Mioveni (galerie foto)

Pentru Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și...

Accident rutier grav la Mozăceni, în sudul județului Argeș

Un accident rutier grav a avut loc în această...

Cod galben de ploi și descărcări electrice în jumătatea vestică a țării. Vizat e și județul Argeș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...