Etapa a VI-a a primei ligi la fotbal a fost marcată de grave erori de arbitraj, care au viciat rezultatele meciurilor Sepsi-FC Argeş, respectiv FCSB-Dinamo, după ce Sepsi şi FCSB au câştigat ca urmare a unor penalty-uri inventate de arbitrii Horia Mladinovici, respectiv Radu Petrescu.

Ca să nu rămână mai prejos de colegii săi fluieraşi, în această seară a comis-o grav şi centralul argeşean Iulian Călin, din Ştefăneşti, care a condus jocul dintre FC Botoşani şi Chindia Târgovişte.

În minutul 53 al meciului, dl Călin i-a arătat cartonaşul roşu lui Iacob, de la Chindia, pentru că i s-a părut că acesta l-ar fi faultat dur pe botoşăneanul Patache.

Pe imagini s-a văzut, însă, clar ca lumina zilei, că pe Patache l-a lovit zdravăn coechipierul său Şeroni.

Zadarnic au protestat jucătorii de la Chindia, dl Călin a rămas ferm pe poziţii. Norocul său e că acest roşu acordat absolut gratuit jucătorului Chindiei nu a influenţat deznodământul partidei, dâmboviţenii impunându-se cu 2-0.

Centralul argeşean nu are nicio scuză; era aproape de fază şi destul de bine plasat. E inexplicabil cum de n-a văzut ceea ce a văzut toată lumea, că jucătorii Botoşaniului s-au faultat între ei.

La finalul meciului, vizibil jenat de gafa arbitrului argeşean, chiar tehnicianul gazdelor, Marius Croitoru, a spus: „… nu jucătorul lor (Iacob – n.r.) a fost cel care l-a lovit pe Patache, ci al nostru (Şeroni- n.r.). Îmi pare rău, dar nu pot să schimb decizia. Trebuie VAR (asistenţă video pentru arbitri)”.

Atât Dinamo, cât şi Chindia, care au avut etapa aceasta câte un jucător eliminat eronat de arbitri, deşi niciunul nu comisese nici măcar fault, au anunţat că vor face apel pentru ca jucătorii lor, Isma Lopez, respectiv Iacob, să nu fie suspendaţi pentru meciurile următoare.

Mai mult, pe fondul acestor grave erori de arbitraj, sunt din ce în ce mai multe voci în fotbalul românesc care cer aducerea din nou de arbitri străini la meciurile din prima ligă, dat fiind refuzul Federaţiei Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste, de a introduce (şi) la noi arbitrajul video.

Din păcate, opinăm noi, valoarea sub orice critică a multor arbitri români de primă ligă dă apă la moară unui astfel de scenariu.

sursa foto: FC Botoşani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here