WC-ul galactic de la Piteşti, victimă a vandalilor străzii

Date:

Share post:

Ieri am semnalat faptul că pereţii celebrului WC public de la Piteşti, despre care se spune că ar fi cel mai scump de Planetă (a costat vreo 400.000 de euro), au început să crape la aproximativ trei luni şi jumătate de la darea în folosinţă.

Reacţia municipalităţii piteştene a fost, de această dată, una promptă. De vină, zice Primăria Piteşti, n-ar fi nici calitatea proastă a execuţiei, nici a materialelor folosite la construcţie, ci nişte acte de vandalism. Surprinse, de altfel, de puzderia de camere de luat vederi care împânzesc centrul Piteştiului.

„Ca urmare a apariției unor degradări ale aspectului peretelui toaletei publice din Piața Primăriei, ce au generat întrebări și opinii diverse cu privire la cauzele acestei situații, constructorul responsabil cu întreținerea și reparațiile necesare ale acestui obiectiv de investiții a oferit următoarele lămuriri:

Analizând situația apărută, rezultă că aceasta a fost cauzată de rotirea și îndreptarea greșită a tuturor aspersoarelor de la sistemul de irigație din jurul WC-ului spre intrarea în grupul sanitar, de către persoane turbulente, în timpul nopții. Acestea au stropit toată noaptea pereții interiori ai rampei de acces, fapt ce a dus la udarea în exces a gletului, la crearea unei umidități a pereților de 44%, ceea ce a dus la producerea de exfolieri și fisuri.

Având în vedere că lucrările au o perioadă de garanție de 4 ani, constructorul a intervenit imediat, luând măsuri de remediere a pagubelor produse (curățare glet exfoliat, aplicare glet nou, amorsă și vopsea lavabilă). Informăm cetățenii rău intenționați că zona este supravegheată video 24h/24h și că aceste acte de vandalism au fost surprinse de camerele video și vor duce la identificarea unor astfel de persoane. Camerele de supraveghere au surprins și momentul în care persoane rău intenționate roteau aspersorul spre ecranul video din Piața Primăriei, în jurul orei 23,30.

În urma aspectelor mai sus menționate, facem apel către cetățeni să dea dovadă de spirit civic și să respecte legislația în vigoare privind distrugerea bunurilor publice, faptă care se sancționează cu întocmirea de dosar penal”, a informat Primăria Piteşti, printr-un comunicat de presă.

sursa foto: Bogdan Dumitru/ArgesulOnline.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular