Societatea civilă din Argeș/Pitești este interesată să afle informații despre oferta electorală românească pentru alegerile Parlamentului European 2019, dar și despre obiectivele politce ale partidelor care activează în județul Argeş.

Organizaţia neguvernamentală „Asociația Civică Adevăr şi Dreptate Argeşean” vă invită să participați la dezbaterea publică „Eu cu cine votez la alegerile europarlamentare?”, pentru a răspunde la întrebările cetățenilor despre programul electoral și candidații partidului la alegerile europarlamentare 2019, se arată într-o postare pe reţelele sociale a asociaţiei numite.

Evenimentul este organizat de Asociația Civică Adevăr şi Dreptate Argeşean #activAg Piteşti, în cadrul campaniei „Implicarea civică și votul de la intenție la acțiune” şi o să fie transmis live pe Facebook de pe pagina oficială a asociaţiei.

La dezbatere vor participa reprezentanţi ai unor formaţiuni politice argeşene, şi cetăţeni din orașul/judeţul nostru care s-au înscris din timp pentru a fi prezenţi la eveniment.

• Ce înseamnă a fi un cetățean implicat civic?
• Sunt tinerii informați cu privire la rolul lor într-o societate democratică?
• Ce înseamnă dreptul la vot și ce schimbări produce?
• Ce motivații și valori determină un comportament civic?
• Eu cu cine sau ce votez în 26 mai 2019?

Acestea sunt doar o parte din subiectele la care vom încerca să găsim răspunsuri și soluții în cadrul dezbaterii, dar vor fi şi alte întrebări puse de cei prezenţi la eveniment.

Dezbaterea are loc vineri, 15 februarie 2019, ora 18,30 sala de la etaj 10 Bussines Forum Piteşti.

Evenimentul poate dura până la 3-4 ore cu pauză de 30 minute după primele 90 minute şi o să fie moderată de Traian Paparete, membru fondator şi preşedinte Asociaţia Civică #activAG Piteşti şi Sebastian Olaru, membru asociat în #activAG.

Noi vă recomandăm să participaţi şi să aflaţi cât mai multe despre alegerile europarlamentare, pentru că politica europeană este, finalmente, şi o chestiune de politică internă, a noastră, a tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here