De cel puţin vreo 10 ani, segmentul de drum judeţean dintre Piteşti şi Băbana e o adevărată ruşine pentru judeţul Argeş. Bineînţeles, nu s-a sinchisit nimeni, nicio secundă.

Mai mult, primarul din Băbana, dl Bebe Ivan, a avut numai de suferit pentru că a stresat autorităţile judeţene (în speţă, conducerile Consiliului Judeţean Argeş, în administrarea căruia se află drumul), cerându-le prea insistent să ia măsuri.

Iarna aceasta, însă, intemperiile au obligat autorităţile judeţene să se mişte, după ce mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, ieri şi alaltăieri, iar alţi câteva zeci, dacă nu sute, ameninţă să cadă oricând peste maşini.

Copaci precum cel din imagine pot oricând cădea pe carosabil

Prefectul Emanuel Soare a convocat, ieri, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia s-a decis inventarierea arborilor uscaţi, rupţi etc, care pun în pericol siguranţa traficului şi tăierea acestora, laolaltă cu toaletarea corespunzătoare a zonei din preajma şoselei.

Cei de la ISU Argeş au degajat drumul de resturile de copaci căzute pe carosabil, dar chiar şi aşa, pericole încă există.

Ele nu ţin, din păcate, numai de copacii care au căzut sau vor mai cădea carosabil, ci şi de gropile din drum. Gropi care au ceva vechime şi al căror număr s-a mai redus numai pentru că ele, gropile, s-au mai unit una cu alta.

Altminteri, norocul automobiliştilor care circulă pe acolo constă în faptul că se anunţă ninsori zilele următoare, iar zăpada va mai nivela niţel carosabilul.

În imaginea de sus, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, împreună cu şefa de la „Drumuri”, Alina Nicolau.

surse foto: Prefectura Argeş, Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here