Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), vremea rea care s-a instalat deja în mai toată România va continua până la finele săptămânii.

Va ploua şi/sau va ninge în cea mai mare parte a teritoriului ţării, temperaturile vor fi mai mici decât normalul lunii martie, iar la munte va ninge şi vântul va sufla cu putere, viscolind zăpada.

Vizat de atenţionare e şi judeţul Argeş. În zona de nord, pe Transfăgărăşan şi pe culoarul Rucăr-Bran se va depune start consistent de zăpadă, iar vântul vu sufla cu putere, viscolind zăpada.

Azi, între orele 10 şi 23, este în vigoare „o avertizare cod portocaliu privind intensificări susţinute ale vântului, ninsori abundente şi viscol puternic în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

… va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 90-110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Sunt vizate județele Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Vrancea și Buzău”, a informat ANM.

De mâine până sâmbătă va fi în vigoare o avertizare cu cod galben de ninsori, valabil în toate masivele montane din ţară.

În imagine, sediul Salvamont Argeş de la cota 2000, de pe Transfăgărăşan, în ianuarie anul acesta, când a fost un alt episod de ninsori şi viscol în zonă.

sursa foto: Salvamont Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here