”Let’s Do It, Romania!” Sună frumos numele acestui ONG inimos. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi, însă unii par să nu înțeleagă. O nouă acţiune a celor de la „Let’s Do It” a avut loc în municipiul Pitești pentru a antrena voluntari care să curețe orașul de gunoaie. Sâmbătă dimineața aproape 5.000 de tineri s-au pus pe treabă și au curățat pădurea Trivale, Grigorești, împrejurimile Parcului Ștrand, malul râului Argeș și nu numai.

Majoritatea școlilor și liceelor din municipiu s-au implicat în această acțiune, iar elevii s-au ocupat și de ecologizarea curților școlilor din care fac parte.

Incredibil câtă mizerie pot lăsa în urma lor unii piteşteni

Cu toate acestea, se pare că nu este suficient. Mai sunt și piteșteni care nu țin cont nici de munca voluntarilor, nici de regulile bunului simț. În zona Complex Albina, din cartierul Gavana 2 din Piteşti, unele locuri publice arată ca după război, după cum se poate observadin imagini. Sticle, hârtii, plasticuri aruncate la nimereală în jurul băncilor – toate par desprinse din alt film decât al celora care își doresc să aibă un oraș curat.

Da, schimbarea începe cu fiecare dintre noi, dar educaţia, adesea, lipsește. Prin multe locuri, visurile mărețe, de a avea o ţară ca afară se spulberă după ora 19.

sursa foto: Facebook/Piteşti, oraşul meu/Florin Tudosie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here