Unul dintre cei mai importanti pasi, la care trebuie sa ai grija atunci cand iti construiesti o casa este referitor la tipurile de hidroizolatii acoperis, vezi aici, pe care le alegi! Este vorba despre materiale care ajuta la prevenirea infiltratiilor de apa si care, in timp, iti vor asigura un plus de confort termic in interiorul locuintei proprii.

Hidroizolatiile te ajuta inclusiv sa pastrezi o temperatura optima in casa, indiferent daca este vara sau iarna, asa ca nu te grabi sa iei o decizie in acest sens, ci alege sa studiezi toate variantele pe care le ai la dispozitie!

Cele mai cautate tipuri de hidroizolatii acoperis

Pe piata exista astazi foarte multe tipuri de hidroizolatii de calitate si cel mai indicat este sa cunosti macar cateva detalii despre fiecare in parte:

  • membrana bituminoasa – este cel mai vechi tip de material, care se foloseste pentru hidroizolarea acoperisurilor. Accesibila din punct de vedere financiar si simplu de montat cu ajutorul unei flacari deschise, membrana este realizata din armatura din fibra de sticla ori poliester si bitum oxidat ori cu polimeri. Despre acest tip de hidroizolatie trebuie sa stii ca este extrem de rezistent si il poti utiliza cu incredere pana la 15 – 20 de ani;
  • membrane sintetice PVC sau TPO – si aceste tipuri de materiale sunt excelente cand vine vorba despre realizarea unei lucrari de calitate. Montarea nu dureaza foarte multe, avand in vedere ca rulorile din PVC au o latime de 1 – 3 metri. Ele sunt create din materiale sintetice, care sunt armate partial sau total cu fibra de sticla ori fibre din polipropilena si se monteaza mecanic pe suprafata aferente cu ajutorul unor dibluri speciale;
  • membrane lichide – se aplica intotdeauna cu ajutorul unor perii sau a unor ruloril speciale, iar cel mai mare avantaj pe care ti-l ofera este acela ca hidroizolatia nu va avea imbinari, la fel cum se intampla in cazul celorlalte materiale.

Apeleaza la specialisti in domeniu

Chiar daca din dorinta de a economisi o anumita suma de bani, ai putea fi tentat sa te ocupi singuri de hidroizolatia acoperisului, cel mai bine este sa pui calitatea inainte de orice.

Asta inseamna ca recomandat este sa apelezi la ajutorul unor specialisti, care in doar cateva ore pot monta orice tip de materiale alegi. Expertii dispun atat de ustensilele potrivite, cat si de echipamentele aferente si cunostinte bogate in acest domeniu, pentru a lucra atat cu membrane bituminoase, cat si cu membrane din PVC ori membrane lichide.

Rezistenta pe termen lung

Indiferent de tipul de hidroizolatie pe care o alegi, trebuie sa stii ca aceasta este cea mai buna solutie prin care poti preveni infiltratiile de apa in peretii din interior. Gandeste-te ca altfel, lucrarile pe care le-ai avea de facut ar fi mult mai costisitoare si mult mai complicate. Cel mai bine este sa investesti intr-o hidroizolatie buna de la inceput, pentru a avea certitudinea ca locuinta ta este realizata perfect!

Cu atat de multe variante de hidroizolatii: www.hidroizolații-terase.ro/ la dispozitie, nu ar trebui sa stai foarte mult pe ganduri pana o alegi pe cea mai buna pentru tine. Daca ai nevoie de mai multe sfaturi in acest sens, poti discuta si cu reprezentantii Hidroizolatii-terase.ro.Ei iti vor putea oferi indicatii pretioase, de care este bine sa tii cont si, in acelasi timp iti pun la dispozitie si materialele de care ai nevoie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here