E firesc să îți dorești să te relaxezi în aer liber atunci când e vremea frumoasă. De asemenea, nu a spus nimeni că trebuie neapărat să te înghesui în cafenele sau în parcuri pentru a face asta. Dacă ai deja propria grădină, de ce să nu o transformi în spațiul tău de relaxare de weekend, unde îți poți savura cafeaua, citi o carte sau să-ți iei doza de vitamina D alături de oamenii dragi? Într-adevăr, va trebui să depui puțin efort și să faci câteva investiții pentru a avea o grădină perfectă pentru activități de acest fel, însă cu siguranță va merita.

Iată TOP 3 idei de activități pe care le poți face chiar în grădina ta

  1. Fă un picnic

Bucură-te de o după-amiază însorită organizând un picnic în propria curte. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai toate elementele esențiale: niște perne confortabile, o pătură, sandvișuri și băuturi și, desigur, să pregătești gazonul ca să fie numai bun de stat pe el. Poți comanda o mașină de tuns iarba de pe site-ul Ideall.ro ca să te bucuri de un spațiu verde de invidiat. 

  1. Fă o capsulă a timpului

Aceasta este o altă activitate minunată de făcut și tot ce ai nevoie este un recipient impermeabil din tablă și ceea ce dorești să pui în capsulă. Poți alege să scrii lucruri despre tine pe care le vor găsi urmașii tăi peste 50 de ani sau să o transformi într-o activitate amuzantă și educativă pentru copiii tăi punându-i să scrie o scrisoare către ei din viitor pe care o vor citi peste câțiva ani. O capsulă a timpului poate fi o mărturie a existenței tale sau un prilej de reflecție îngropat cu grijă în grădina ta. Dacă vrei să faci această comoară și mai specială, include obiecte speciale și de colecție care ar putea însemna ceva în viitor, cum ar fi un smartphone vechi, o cutie de cremă sau un articol de știri relevant printat pe o hârtie. 

  1. Confecționează o cutiuță cu mâncare pentru păsări

Poți face o cutiuță cu mâncare  pentru păsări cu un recipient curat de iaurt gol, sfoară, foarfece, untură, brânză rasă, arahide, stafide și semințe pentru păsări. Pur și simplu taie o gaură în partea de jos a vasului cu iaurt, trece o sfoară prin el  și leagă un nod, astfel încât vasul cu iaurt să atârne cu capul în jos. Apoi, încălzește untura la temperatura camerei fără să o topești și tai-o în cuburi și adăugând-o într-un bol de alături de brânza rasă, arahidele, stafidele și semințele pentru păsări, amestecându-le cu degetele până când toate ingrediente se incorporează. Acum ai un amestec delicios pentru păsări, care vor veni în grădina ta și vor începe să cânte frumos. Ce poți să vrei mai mult?

Cu alte cuvinte, există foarte multe activități pe care le poți face în grădina ta. Dacă o întreții corespunzător, cu siguranță vei avea parte de clipe de neuitat.

Sursă foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here