Azi, Camera Deputaţilor adoptat legea care prevedea impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Sunt incluse aici şi pensiile speciale ale magistraților, parlamentarilor, militarilor, cât şi ale polițiștilor.

Legea a primit 307 voturi „pentru” şi doar un singur vot a fost împotrivă, cel al deputatului Dorel Căprar, fost lider PSD Arad, actualmente membru al micuţului partid fondat de mogulul media Dan Voiculescu.

Doar pensiile de până la 2000 lei vor scăpa neimpozitate.

„Pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”, se spune în proiectul legislativ.

Actul normativ urmează să fie transmis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. De asemenea, legea poate fi atacată la Curtea Constituțională anterior promulgării, ceea ce, foarte probabil, se va şi întâmpla.

Anterior, Curtea Constituţională decisese că eliminarea pensiilor speciale (votată, altminteri, de Parlament) ar fi neconstituţională.

Proiectul va fi supus votului şi în plenul reunit al Parlamentului de joi, pentru că se referă şi la pensiile deputaţilor şi senatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here