Vlad-Ionuţ Musceleanu: Arme DA, școală BA! (Opinie)

Date:

Share post:

Printre firele narative care ţes filmele de acțiune de la Hollywood este unul care sună cam așa. Ăia răi, extraordinar de versați și periculoși, vor să facă o nefăcută, o răutate, un deranj, pe scurt o pagubă. Și aici intervin băieții buni, drepți și morali, care-i lichidează pe cei răi fără prea mult efort, nu înainte de a face stricăciuni cu câteva ordine de mărime mai mari.

Binele învinge previzibil, dar te poți gândi dacă nu cumva era mai ieftin pentru toată lumea să biruie ceilalți. Este greu de spus dacă acest tip de construcție este rodul unor scenariști leneși sau dacă din contră, ni se bagă picătură cu picătură în cap un ceva pe care-l vedem întâmplându-se din când în când și în viața reală. Doar că alea nu sunt filme, ci acțiuni de impunere a democrației. Atât despre războiul din Ucraina, că nici nu are rost; milioanele de specialiști în Covid-19 s-au reprofilat în analiști militari și luptători de tastatură.

Bugetul apărării crește de la 2 la 2,5%, iar achizițiile de sisteme vor merge ca și până acum: plătim ieri, recepționăm altădată. Mai luăm pe repede-nainte și 32 de avioane bătrâne, că bani sunt. Și dacă credeți că se taie de la SRI sau Miliție… aş: au primit și ele majorări de „capital”. Banii vor veni de unde vin întotdeauna: de la învățământ, cultură și sănătate non-covid. Am citit cândva o idee care mi-a rămas marcată cu fierul roșu-n creier: evreii medievali din Spania își opreau rudele să se căsătorească cu cei fără carte, considerați a avea chiar mai puțină valoare și decât un animal din ogradă.

Vă place sau nu, dragi părinți războinici, ăia vor fi copiii voștri, că nu poți tăia de la învâțământ la infinit și școala să producă în continuare elemente utile societății. Cu respect și pentru puțin!

Între timp, în statul de drept România, platforma Aktual24.ro a fost închisă pentru propagandă pro-rusă. Este o acțiune profund ilegală și neconstituțională: ”decizia este nu doar lipsită de fundamentare factuală, dar sugerează şi o lipsă crasă de profesionalism” (Activewatch). Haios este că Ovidiu Albu, proprietarul platformei, a fost apărat preponderent de presa ”cu epoleți”. Pentru că ceilalți din breaslă par atât de timorați, încât nici să scrâșnească din dinți nu mai au curajul în epoca de democrație prosperă a regimului KWI.

Și încă una:

Prin august 2017, o lumină a SRI, generalul Sorin Gabriel Cozma, declara la Râșnov:

Valurile de emigranţi vor lovi şi România. E România pregătită să primească 500.000 de musulmani? Vorbim de femei, copii, oameni normali care au pătimit foarte mult în ţările lor. Vom fi sau nu pregătiţi? Va trebui să dăm un răspuns la problema aceasta. Avem o lipsă de forţă muncă acută. Istoric, România nu s-a mai confruntat cu asemenea pregătită. Suntem pregătiţi să facem switch-ul?”.

La vremea respectivă, s-a zis pe la colțuri, că omul este idiot și narcisist, că n-are nimic în cap și vorbește gura fără el. Convenabil.

Salt în 2022, Vasile Dâncu, ministrul Apărării: „Există mai multe estimări, dar am putea să primim peste 500.000 de refugiaţi (din Ucraina – n.n.). Aceasta este cifra pentru care ne-am pregătit noi împreună cu Ministerul de Interne şi cu celelalte instituţii care au în subordine acest lucru”.

Ce înseamnă asta? Că S.G. Cozma știa el ceva-ceva și că oficialități de la București se aruncă-n gratii la Bruxelles de cel puțin cinci ani cu disponibilitatea de a găzdui jumătate de milion de orice, fără să-și informeze cetățenii și fără ca problema să fie supusă dezbaterii publice. Nu știm unde ați învățat dumneavoastră democrație, dar nouă ne dă cu virgulă.  

Însă nu de democrație ar trebui să ne ardă acum. Ci de o situație previzibilă și mortală: ca la butoanele instituțiilor de forță din România să nu fie demenți ca Putin, ci proști ca noaptea. Că doar n-or fi desantat din universuri paralele, ci sunt de-ai noștri, din popor; oameni cu puțină școală, dar cu multe arme și trigger-happy, cum e la modă acum în România.

Dacă doriţi să citiţi şi alte articole semnate de Vlad-Ionuţ Musceleanu, o puteţi face aici. Mai multe de şi despre colaboratorul nostru Vlad-Ionuţ Musceleanu, aici.

sursa foto: aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Judoka piteşteni pe podium la Campionatul Balcanic de Judo Juniori Under-21

Sportivii piteşteni au participat la Campionatul Balcanic de Judo...

„Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului – Târgul Meșterilor Populari” la Mioveni

Producătorii autohtoni atestați din domeniul agroalimentar își vor prezenta...

Tangouri românești și argentiniene în interpretarea Analiei Selis, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 28 septembrie, de la ora...

5 aspecte de care să ții cont în alegerea echipamentului pentru restaurantul tău de tip fast food

Alegerea echipamentului potrivit pentru un restaurant de tip fast...

Andres Dumitrescu, convocat în premieră la echipa naţională

Andres Dumitrescu, fotbalistul de 22 de ani crescut şi...

Teatrul Alexandru Davila Piteşti, invitaţii la spectacole, în weekend

Actorii de la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti îi...

Podiumuri pentru piloţii musceleni de la RB Racing, la un concurs lângă Sibiu

La Şura Mare, în judeţul Sibiu, acolo unde sub...

Andres Dumitrescu, jucător crescut de FC Piteşti 2008, debut excelent la Slavia Praga, în UEFA Europa League

Andres Dumitrescu, jucător crescut şi format la clubul FC...