Muzeul Municipal din Câmpulung Muscel organizează astăzi, 4 august, la ora 17, la Secția de Istorie și Artă Plastică un recital de vioară dedicat plăcerii de a asculta muzică clasică într-o atmosferă cu adevărat specială. Intrarea va fi liberă și sunt așteptați toți cei care doresc să-și petreacă seara pe ritmurile clasice ale marilor compozitori ai vremurilor.

Ceea ce va face seara mult mai interesantă este urcarea pe scenă a unei tinere câmpulungence, foarte talentată, care va fi în prim-planul desfăşurării concertului. Violonista Theodora Ciurezu se mândrește cu o mulțime de premii obținute pentru performanțele ei muzicale de-a lungul timpului, atât în România, cât și în afara ţării. În această seară, tânăra își va încânta publicul cu compoziții ale lui J.S. Bach, Ștefan Neaga, Vasile Filip și George Enescu.

Tânăra s-a perfecționat la Școala de Muzică de la Câmpulung Muscel, apoi la Liceul de Muzică din Brașov, iar în cele din urmă la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Nu au lipsit nici cursurile de masterclass cu renumiții profesori din Stockholm, Suedia organizate de Academia Regală de Muzică.

Așadar, concertul de vioară din această seară pare a fi o idee excelentă de petrecere a timpului liber. Muzica clasică este perfectă pentru relaxare, chiar și acum, în mijlocul săptămânii. De altfel, a vedea o tânără câmpulungeancă talentată practicându-și cu drag pasiunea poate fi un deliciu în adevăratul sens al cuvântului.

Dintre premiile obținute de Theodora Ciurezu, interpreta din această seară:  Premiul I – Concursul Internațional Dan Cumpătă București, Premiul I – Concursul Internațional Sigismund Toduță Deva, Marele Premiu – Concursul Internațional Live Muse Art Oradea, Premiul I – Concursul Internațional Live Muse Art Arad, Premiul II – Festivalul Național Dinu Lipatti Pitești, Premiul II – Concursul Internațional Miniatura Romantică Galați, Premiul III – Concursul Național Edouard Caudella Iași, Mențiune – Concursul Internațional Remember Enescu Sinaia, Mențiune – Concursul Internațional Roman Boianciuc Reghin.

sursa foto: Muzeul Municipal Câmpulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here