„Din motive obiective, pianista Andreea Butnaru nu va mai fi prezentă la concertul umanitar de joi, 20 iunie, de la ora 19, de la Centrul Multifuncțional.

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, participă, în premieră, ca solist, violoncelistul Octavian Lup. În program: Joseph Haydn – Concertul pentru violoncel în Re major și Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 2 în Re major”, anunţă organizatorul concertului.

Absolvent al Universității Naționale de Muzică București și al Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris, Octavian Lup e doctor în muzică şi a susținut recitaluri și concerte în România, Ungaria, Spania, Maroc, Israel, Elveția, Austria, Franța, Olanda.

Este câștigătorul selecției naționale „Eurovision Young Musicians” în Elveția. A câștigat Premiul al II-lea la Concursul Internațional „David Popper” din Ungaria și a participat ca membru activ la masterclass-urile organizate de Kronberg Academy (Germania).

În 2014 s-a clasat între primii șase violonceliști ai Concursului George Enescu, unde a ajuns în semifinală.

Reamintim că scopul concertului este colectarea de fonduri în sprijinul piteşteanului Marian Ciucă, grav bolnav, care are nevoie urgentă de un transplant pulmonar.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here