Sâmbătă noapte, pe Estadio Monumental din Buenos Aires ar fi urmat să se joace manşa retur a finalei Copa Libertadores la fotbal, dintre „granzii” Argentinei, River Plate şi Boca Juniors.

Un fel de Steaua şi Dinamo de la noi, dacă doriţi.

În prima manşă, pe terenul celor de la Boca, s-a consemnat egalitate, scor 2-2.

Din păcate pentru ideea de spectacol sportiv, manşa secundă a finalei celei mai prestigioase competiţii fotbalistice sud-americane la nivel de echipe de club a trebuit amânată.

Forţele de ordine argentiniene au dislocat un dispozitiv impresionant pentru a garanta disputarea în condiţii bune a meciului: peste 2.000 de poliţişti dispuşi pe trei cordoane de securitate, aparatură video de detectare facială (pentru a împiedica accesul huliganilor cunoscuţi deja de Poliţie), supraveghere aeriană cu mai multe aeronave etc.

Toate au fost prea puţine pentru a-i stăpâni pe furioşii suporteri ai gazdelor de la River Plate.

Aceştia au atacat autocarul celor de la Boca Juniors, moment în care Poliţia argentiniană a intervenit cu gaze lacrimogene, bastoane, tunuri de apă şi gloanţe de cauciuc.

Facţiunea violentă a suporterilor lui River, aşa-numiţii „barras bravas”, au făcut prăpăd: au distrus porţi de intrare pe stadion, vitrine sparte, magazine incendiate, autocarul celor de la Boca Juniors avariat grav (niciun geam n-a mai rămas întreg) şi zeci de persoane rănite.

Inclusiv câţiva dintre jucătorii oaspeţi, printre care căpitanul Pablo Perez, răniţi de pietrele aruncate asupra autocarului şi de cioburile de sticlă.

De menţionat că din cauza acestui tip de violenţe, Federaţia Argentiniană de Fotbal a interzis, încă de acum cinci ani, ca suporterii echipelor oaspete să asiste la meciuri.

Deocamdată, nu s-a stabilit când se va juca, totuşi, manşa retur a finalei. Cei de la Boca Juniors au cerut timp pentru ca jucătorii lor, răniţi în atacul asupra autocarului, să se refacă.

sursa foto: Clarin, El Pais

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here