(Video)”Loverboy” din Berevoeşti, arestat pentru trafic de persoane

Date:

Share post:

Un „loverboy” din Berevoeşti a fost reţinut ieri de poliţiştii de la „Crimă Organizată”, după o descindere la domiciliul său. Acesta e acuzat fiind de trafic de persoane. Azi, instanţa a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile.

„Cercetările au pornit de la o sesizare referitoare la violență în familie, la data de 2 spre 3 martie a.c., în urma căreia polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung”, a informat biroul de presă al Poliţiei Argeş.

În aceleași împrejurări, în urma parcurgerii procedurii de evaluare a riscului… a fost emis un ordin de protecție provizoriu, care ulterior a fost confirmat de către instanța de judecată.

De asemenea, în urma datelor referitoare la posibila exploatare a femeii în cauză, prin obligarea la practicarea prostituției în afara țării, a fost informată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

Prostituţie silită, în Germania

Din cercetări s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2020, bărbatul în cauză ar fi racolat, prin metoda loverboy, o femeie, de 25 de ani, pe care, în perioada 2020 – 2023, ar fi obligat-o să practice prostituția, pe teritoriul Germaniei, în folosul material al acestuia.

Astfel, ar fi fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, iar sumele de bani obținute din această activitate ar fi fost însușite în totalitate de bănuit.

Pe durata exploatării, pentru a-i induce victimei o stare de temere permanentă, cel în cauză ar fi exercitat acte de violență fizică și psihică, pe care le-ar fi alternat cu momente de afecțiune, cu scopul de a-i menține starea de dependență emoțională.

Totodată, din verificări a rezultat și că evenimentul din luna martie ar fi avut loc pe fondul refuzului victimei de a continua practicarea prostituției.

CITIŢI ŞI: Câmpulung Muscel: lungul drum de la prima capitală a Ţării Româneşti la prima capitală a traficului de persoane şi a proxenetismului

Loverboy a ajuns în arest

În urma percheziției, bărbatul bănuit a fost condus la sediul DIICOT Pitești, unde, după administrarea probatoriului, a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost prezentat în fața Tribunalului Argeș, iar instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

De asemenea, în urma activităților, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism (un BMW X5 – n.r.)

Victimei i-au fost asigurate măsuri de referire și sprijin de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au mai informat poliţiştii.

Berevoeşti, comună celebră, cu „tradiţie” în traficul de persoane

Comuna musceleană Berevoeşti a devenit celebră în toată ţara şi nu numai în 2016, atunci când o razie de amploare a forţelor de ordine a scos la lumină o reţea de trafic de persoane şi de sclavie cum în România modernă nu s-a mai întâlnit.

Peste 40 de persoane au fost ţinute vreme de ani de zile în condiţii de robie demne de Evul Mediu, nu de Europa secolului XXI, puse să muncească silnic, matratate, lipsite de libertate, legate în lanţuri şi câte şi mai câte.

Ancheta a dus la punerea sub acuzare şi trimiterea în judecată a zeci de romi care fuseseră adevăraţi proprietari de sclavi. Cei mai mulţi dintre ei au primit ani grei de puşcărie. Vreo 2-3 inşi încă se mai judecă.

De fapt, nu doar comuna Berevoeşti şi-a cştigat acest trist renume, de epicentru al traficului de persoane, ci întreaga zonă a Muscelului. Într-un articol publicat în vara anului trecut, arătam cu, din păcate, municipiul Câmpulung Muscel a devenit, din prima capitală a Ţării Româneşti, o „capitală” a traficului de persoane şi a proxenetismului.

Găştile de proxeneţi au devenit din ce în ce mai numeroase, profitând de climatul economic local, în continuă deteriorare, de mirajul unui trai mai bun în străinătate şi de credulitatea victimelor, din ce în ce mai multe şi ele.

N-a fost an, de prin 2000 încoace, în care Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate de la Poliţia Argeş să nu facă cel puţin 3-4 razii de amploare, anual, la Câmpulung şi în împrejurimi, în dosare ce vizau trafic de persoane şi/sau proxenetism. Câmpulungul e considerat şi azi unul dintre polii acestui tip de criminalitate din România.

sursa foto/video: Poliţia Română/DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...

De Simfonia Lalelelor 2024, transport gratuit cu autobuze Publitrans din centrul Piteștiului în parcul Lunca Argeșului

De Simfonia Lalelelor 2024 (19-21 aprilie), Primăria Pitești asigură...