Ultima şedinţă a Consiliului Local al municipiului Curtea de Argeş a dat, celor care au urmărit scurtul fragment video postat pe internet de municipalitate, senzaţia că acolo nu e o şedinţă a mini-parlamentului local, ci o cafteală verbală de un birt de ţară.

Totul a plecat după ce primarul urbei, Constantin Panţurescu (PSD) a îngăimat câteva vorbe, uşor incoerente, despre nişte aparate de dializă, „trei sau patru, nu mai ştiu exact”. Au urmat câteva replici verbale demne de personajele lui Ion Budai Deleanu, din Ţiganiada. De-ale lui Tandaler, mai degrabă, şeful aurarilor, cel semeţ şi îngâmfat care, vorba lui Budai Deleanu, „se umflă ca broasca în tău”.

Autorul replicilor, consilierul local Daniel Petrescu (PMP), care a oripilat-o de-a binelea pe una dintre cele două doamne din Consiliu (dacă nu greşim cumva, e vorba de dna Alexandra Loredana Stancu, de la PSD, profesoară de meserie, nedeprinsă deci cu crudităţi de limbaj de genul celor etalate).

N-a rămas mai prejos nici consilierul local PSD Ştefan Dumitrache, care s-a străduit să-l imite pe Corcodel: „Te dau afară, băi nesimţitule!”, i-a spus dl Dumitrache colegului dumnealui Petrescu. „Nesimţit să te faci pe tine, bă!”, a sosit prompt şi replica la replică. Şi tot aşa, preţ câteva minute.

Sastisit de „dialogul” contondent dintre domnii consilieri Dumitrache şi Petrescu, primarul Constantin Panţurescu a ales mai bine să părăsească sala de şedinţe, decât să intre în dispute de acest nivel.

În raport cu cele relatate până aici, ce s-a discutat mai departe în şedinţa de Consiliu Local aproape că nici nu mai contează. Pentru cei doritori a se delecta cu Ţiganiada din Consiliul Local Curtea de Argeş, e disponibilă o înregistrare video, mai jos. „Halimaiul” începe după aproximativ 5 minute şi 30 de secunde.

sursa video şi foto: Primăria Curtea de Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here