Aproximativ 100 de persoane, angajate ale societăţii Metalimpex România SRL din Argeşelu, comuna Mărăcineni, au protestat, azi la prânz, pe platforma Dacia de la Mioveni, faţă de salariile mici şi condiţiile foarte grele de muncă.

Muncitorii se plâng că, unii dintre ei, ar fi luat salariu pe luna trecută doar 900 de lei şi reclamă că patronatul companiei a refuzat să renegocieze salariile de mai bine de doi ani. Aceasta deşi, spun protestatarii, în perioada pandemiei s-a lucrat din plin, iar profiturile ar fi fost pe măsură.

Salariaţii de la Metalimpex SRL, firmă care se ocupă cu dezmembrarea şi valorificarea deşeurilor metalice, au refuzat să mai intre la muncă azi şi ameninţă că nici nu o vor face, până când patronatul nu va veni la discuţii. Un echipaj de Poliţie e la faţa locului, ca să se asigure că protestul nu va degenera.

Oficialii companiei nu au oferit încă nicio opinie pe marginea protestului angajaţilor săi.

Firma Metalimpex România e parte a concernului francez Suez. „Metalimpex România este prezentă pe piața de colectare și valorificare a deseurilor din România din anul 2001. Suntem parte a Grupului BCM (Boone Comenor Metalimpex – n.r.) France, care are peste 100 de ani de experiență în domeniu.

Din 2008, BCM France a fost cumpărat de Sez, deci acum facem parte din unul dintre cele mai mari și mai cunoscute grupuri din întreaga lume”, se menţionează pe pagina de internet a concernului.

Ştire în curs de actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here