(VIDEO) Incendiul groaznic de la Arpechim Piteşti: pompierii luptă cu flăcările purtând măşti din cauza substanţelor toxice

Date:

Share post:

Incendiul din această noapte, de pe platforma fostei rafinării Arpechim Piteşti, este, probabil, cel mai puternic din istoria de după 1989 a României.

În afară de toate forţele de care dispune ISU Argeş – circa 100 de ofiţeri şi subofiţeri, cu 15 maşini de stins incendiile, plus altele de intervenţie la înălţime, CBRN etc – mai ajută la domolirea flăcărilor şi pompieri de la ISU Dâmboviţa, Olt şi Giurgiu.

În total, sunt cel puţin 22 de maşini de pompieri la locul incendiului, coordonate toate de Bogdan Olar, şeful ISU Argeş.

Misiunea pompierilor e una groaznic de grea

Ard puternic solvenţi organici (eteri, cetone şi furfurol, din câte suntem informaţi), substanţe pe cât de inflamabile, pe atât de toxice.

„Pe o rază de aproximativ 100 m fața de locul incendiul, echipajul CBRN a identificat substanțe care pot afecta starea de sănătate a personalului care intervine și s-a impus purtarea aparatelor de respirat cu aer comprimat pentru siguranța lor.

În afara razei de 100 m față de incendiu nu a mai fost identificat pericolul, însă recomandăm populației din zonă să mențină ușile și ferestrele închise”, a transmis biroul de presă al ISU Argeş.

https://argesulonline.ro/video-incendiu-teribil-pe-platforma-fostului-combinat-petrochimic-arpechim-pitesti/

Actualizare 1 – Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproape o jumătate de hectar (5.000 de metri pătraţi), a informat şeful ISU Argeş, Bogdan Olar. Intensitatea teribilă a focului e dată de faptul că flăcările au cuprins câteva rezervoare care conţin solvenţi organici extrem de inflamabili şi de toxici.

Rezervoarele cu solvenţi organici au ars aproape necontrolat

Până la ora 23 nu fuseseră raportate victime omeneşti ale incendiului, informează cei de la ISU Argeş. Pentru orice eventualitate, mai multe echipaje SMURD sunt deja dislocate la locul incendiului, gata să acorde ajutor la nevoie.

Actualizare 2 – În sprijinul pompierilor de la ISU Argeş, Olt, Dâmboviţa şi Giurgiu, acţionează pentru stingerea incendiului pe la fosta rafinărie Arpechim şi pompierii unui serviciu privat pentru situaţii de urganţă, a mai transmis ISU Argeş.

E vorba despre pompierii firmei Falck Fire Services, care ajută cu oameni, autospeciale de stingere a incendiilor şi substanţe de stingere.sursa foto: ISU Argeş, ArgeşulOnline.ro/Bogdan Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Dacia Mioveni joacă barajul pentru mențimerea în Liga Florilor

În acest weekend, în Sala Sportului Mioveni, se va...

Călineşti: A intrat cu maşina în şanţ

Pompierii argeşeni au fost solicitaţi să intervină în localitatea...

Împreună, de Ziua Copilului

Structurile Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, jandarmi și pompieri), în...

Joi 1 iunie, Scufița Roșie la Grădina de Vară

Joi, 1 Iunie, sărbătorim copilăria în stilul care ne...

Jurnalistul Denis Grigorescu: La FC Argeș să vină în control Curtea de Conturi

Dinamo-FC Arges 6-1… Echipa din Pitesti e o rusine...

Dinamo – FC Argeș, set 6-1

În această seară, FC Argeș a fost dărâmată de...