Victorie superbă pentru FC Argeş, la Ploieşti: 2-1 cu Petrolul, după două goluri marcate în nici 5 minute

Date:

Share post:

După victoria Mioveniului la Turnu Măgurele, FC Argeş nu avea decât varianta victoriei cu Petrolul, echipă care oricum mai avea doar de doi bani speranţe înce priveşte promovarea.

Pentru ambele formaţii, în jocul din această seară doar victoria avea sens. Egalul le ţinea departe de promovare pe ambele.

Cu toate acestea, meciul a început cum nu se poate mai bine pentru gazde, care au primit – just – un penalty, la o ieşire anapoda a tânărului portar George Micle.

Acesta l-a faultat clar pe Arnăutu, scăpat singur spre poartă, dar ieşirea lui Micle ne-a lăsat impresia că puştiul a ieşit din poartă derutat, indecis, tardiv, fără să ştie, de fapt, de ce iese.

A fost o fază care ne-a făcut să ne întrebăm de ce conducerea lui FC Argeş a renunţat atât de uşor la un portar experimentat, serios, aşa cum e Octavian Popescu. Acesta n-ar fi comis o astfel de gafă, nici trezit după beţie, la 12 noaptea. Poate exagerăm, dar nu cu prea mult.

Italiano-albanezul Armando Vajushi a bătut impecabil lovitura de la 11 metri, astfel că Argeşul a început meciul de la 0-1. Era abia minutul 14.

Ai noştri au ripostat imediat prin Nini Popescu, care a nimerit bara, dar şi Petrolul ar fi putut marca, în două sau trei situaţii.

S-a intrat la vestiare cu 1-0 pentru gazde, după ce arbitrul Sebastian Colţescu n-a vrut să ne acorde un 11 metri, la un henţ în careul gazdelor al lui Ţicu (o fi fost sau nu intenţionat, Dumnezeu ştie, arbitrul a considerat că n-a fost) la un şut al lui Matiş.

După pauză, prahovenii s-au retras, treptat, preferând să conserve avantajul luat. Argeşul a fost destul de activă în jumătatea adversă, dar ocaziile serioase la poarta gazdelor au lipsit.

Ai noştri au dat senzaţia că efectiv nu pot să dea emoţii portarului petrolist.

Însă, cu toate astea, doi veterani ai Argeşului conlucrat la golul egalizator, venit oarecum fără ca nimic să-l anunţe: fostul dinamovist Nicolae Muşat a centrat bine din lovitură liberă, iar fostul stelist Andrei Prepeliţă a reluat, din cădere, în plasa porţii, în minutul 82.

N-au trecut decât cinci minute şi Alin Popa a făcut o incursiune pe dreapta, a centrat pe jos, iar fundaşul petrolist Ţicu a oprit mingea cu mâna. De data asta, arbitrul Colţescu a considerat că henţul a fost voluntar şi a dictat penalty.

Experimentatul Buhăescu a transformat cu sânge rece, iar meciul s-a încheiat cu victoria in extremis a Argeşului.

Cu 26 de puncte, ai noştri urcă pe locul 3, loc de baraj, la un punct după Mioveni şi la trei de liderul UTA. Ultima etapă va decide tot.

Meciurile ultimei runde: CS Mioveni-Petrolul, FC Argeş-UTA şi Rapid-Turris. Singura echipă care nu mai are nicio şansă, nici măcar la baraj, este Petrolul.

De la Petrolul i-am remarcat pe veteranul Laurenţiu Marinescu (mijlocaş cu clarviziune şi bun pasator), pe albanezul Armando Vajushi şi pe atacantul Sergiu Arnăutu.

De la ai noştri, tânărul Răzvan Matiş s-a zbătut mult şi a arătat certe calităţi. Şi fostul petrolist Nini Popescu a făcut un meci bun, la fel şi veteranii Andrei Prepeliţă şi Vasile Buhăescu.

Au jucat formaţiile:

Petrolul: Avram – Bărboianu, Răuță, Manolache, Țicu, Meza Colli, Deac, Marinescu, Vajushi, Blănaru şi Arnăutu. Au mai jucat: Pierce, Hamza

FC Argeş: Micle – Oancea, Turda, Leca, Mușat, Prepeliță, Șerban, Năstăsie, Popescu, Matiș şi Buhăescu. Au mai jucat: Brînzan, Popa, Grecu

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...