Cu câteva minute în urmă, pe stadionul „Serravalle” din San Marino, în meciul de debut al naţionalei noastre sub 21 de ani la turneul final european, jucătorii români au repurtat un succes nescontat, dar pe deplin meritat, în faţa echipei similare a Croaţiei.

Jucătorii pregătiţi de Mirel Rădoi au zdrobit mai bine cotata naţională a Croaţiei cu scorul de 4-1.

Pentru ai noştri au punctat Puşcaş, Hagi, Băluţă şi Petre, în timp ce croaţii au revenit, în prima repriză, de la 0-2 la 1-2 prin punctul reuşit de istro-românul Vlasic (în traducere, Românul sau Valahul).

Din echipa noastră ne-au impresionat plăcut foştii dinamovişti Ionuţ Nedelcearu (fundaş sigur pe el în intervenţii tot meciul, deşi a jucat cu nasul zdrobit) şi Ionuţ Radu (nu degeaba e acum la Internazionale Milano), dar, în general, toţi băieţii s-au autodepăşit.

O menţiune specială pentru bihoreanul George Puşcaş, legitimat la Palermo, un vârf de atac bătăios, care a fost un pericol permanent pentru defensiva adversă.

Croaţii ne-au părut un pic cam prea siguri pe ei. Faptul că ne-au tratat de sus i-a costat scump.

Ai noştri mai au de jucat în grupă cu Anglia, respectiv cu Franţa.

De remarcat că, la finalul meciului, miile de români din tribunele micii arene din San Marino au intonat „Treceţi batalioane române Carpaţii”.

La meci a asistat, printre alţii, şi fostul fotbalist, actual antrenor al lui FC Argeş, Nicolae Dică.

România a jucat în următoarea formulă: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan, Băluță, Cicâldău, Man, Hagi, Ivan şi Pușcaș. Au mai jucat Petre, Coman şi Olaru.

Jucătorii ale căror nume sunt scrise cu litere îngroşate au avut, în opinia noastră, o evoluţie peste cea medie a coechipierilor.

sursa foto: captură video Telekom Sport

1 COMENTARIU

 1. Da de ce nu canta „Treceţi batalioane române Dunarea” la bulgari. Mergeti la Sofia si vizitati Muzeul ORORILOR savarsite de munteni/olteni in Bulgaria, in anii 1912-1913. Sa vedeti din ce patrupede va trageti, de ce vi-au fost in stare bunicii … Voi(sudistii), astazi, nu puteti fi altceva decat vi-au fost strabunii. Citat din vechime:
  În viziunea cronicarului, Kekaumenos „neamul vlahilor este cu totul necredincios si stricat”, nu are „credinta dreapta nici fata de Dumnezeu, nici fata de împarat, nici fata de ruda sau de prieten”, este un neam care „umbla pe toti sa-i însele si minte strasnic si fura mult”, este nedemn de încredere si sprejur, întrucât „jurându-se zilnic cu juraminte preaînfricosate fata de prietenii sai si calcându-si usor [juramintele] si facând si fratii de cruce si cumetrii si închipuindu-si ca prin acestea va însela pe cei simpli si deoarece n-a pastrat niciodata credinta fata de cineva”.
  Si acum 70 de ani: „Astazi avem un roman moale, tembel, superficial, egoist, incorect; un semibarbar,
  numai cu aparentele civilizatiei. Acest om locuieste si conduce o tara cu aspect general primitiv(de tz…ganie), o patrie ale carei bogatii nu le stie pune in valoare, iar putinele valorificate ingrasa
  o oligarhie de politicieni hrapareti[…], care duc o existenta de lux in mizeria generala.
  Lux si mizerie: iata aspectul civilizatiei romanesti.
  In tara cea mai bogata din Europa, noi suntem cel mai inapoiat popor, din pricina lipsei de adevarati oameni… ”
  QED

  Nu vă comentăm opiniile, fiecare om are dreptul la ele, însă, pe viitor, vă rugăm să comentaţi doar pe marginea articolelor publicate pe site. În caz contrar, ne vom vedea obligaţi să vă ştergem comentarii de genul celui de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here