Victorie lejeră la 11 ani de la moartea lui Dobrin: FC Argeş-Dacia Unirea Brăila 4-1

Date:

Share post:

Dacia Unirea Brăila, lanterna roşie a clasamentului, părea victimă sigură împotriva lui FC Argeş, în meciul recent încheiat, de pa stadionul „Nicolae Dobrin”. Mai ales că meciul s-a jucat la 11 ani de la moartea lui Dobrin, plecat dintre noi în 26 octombrie 2007.

Numai că lucrurile n-au stat chiar aşa de simplu cum indicau calculele hârtiei.

Cel puţin în prima treime a jocului, brăilenii au pus şi ei ceva probleme, deşi era evident că Argeşul e superioară la toate capitolele.

Totuşi, după vreo 20-25 de minute în care situaţiile de a marca au fost împărţite, Cătălin Barbu (fiul fostului mare atacant Jean Barbu) a dat o pasă ideală pentru Ionuţ Şerban, rămas singur cu portarul advers, şi s-a făcut 1-0 după mai puţin de o jumătate de oră de joc.

Apoi jocul a început să curgă înspre poarta brăilenilor. Vasile Gheorghe a ratat două ocazii foarte bune de a mări avantajul, astfel că la pauză s-a intrat cu 1-0 pentru alb-violeţi.

În partea secundă, era cât pe ce să asistăm la golul anului 2018 din fotbalul românesc: Raul Costin l-a văzut ieşit din poartă pe portarul Avram şi a şutat de la jumătatea terenului.  Avram a izbutit însă să scoată mingea care se ducea în vinclu.

Vasile Gheorghe  a continuat să rateze din situaţii foarte bune, arătând că azi n-a fost ziua lui, deşi şi-a creat ocazii şi a participat la combinaţii.

Brăilenii n-au mai putut ţine pasul cu ai noştri, aşa că, logic, a venit şi golul doi: în minutul 64, autor acelaşi Şerban (şut frumos la colţ, din careu).

Apoi ai noştri au ridicat piciorul de pe accelaraţie şi le-au permis oaspeţilor să iasă din propria jumătate. Iar fotbaliştii pregătiţi de fostul mare fotbalist dinamovist Florentin Petre nu s-au lăsat invitaţi prea mult.

Ba mai mult, nou intratul Le Metayer a redus din handicap, cu un şut pe jos, după o bâlbâială colectivă a defensivei noastre (lipsă de concentrare, va spune antrenorul Emil Săndoi, după meci). Era minutul 72.

Simţind pericolul şi „cravaşaţi” de pe margine de antrenorul Săndoi, argeşenii au revenit în ofensivă şi au marcat golul care a lămurit soarta celor trei puncte, cu şapte minute înainte de final.

Vasile Gheorghe, ghinionistul zilei, a spart gheaţa ratărilor reluând în poartă, imparabil, de la vreo 6-7 metri, centrarea nou-intratului Alin Popa.

Se putea face 4-1 în minutul 88, dacă Rareş Enceanu nu nimerea bara. S-a făcut, însă, în minutele adiţionale, atunci când Cătălin Barbu şi-a trecut şi el, meritat, numele pe lista marcatorilor.

La ai noştri a contat enorm lipsa de pe teren a vârfului Vasile Buhăescu (suspendat pentru cartonaşul roşu din etapa precedentă). Însă fiul Cobrei Jean Barbu, Cătălin, a arătat că poate fi o soluţie.

Iarăşi, Alin Popa (prea puţin folosit, după părerea noastră) are potenţial de a creşte şi de a fi util echipei, cu condiţia să joace mai mult.

Au jucat formaţiile:

FC Argeş Piteşti: Popescu – Tofan, Turda, Hreniuc, Şerbănică, Stan, Şerban, Gheorghe, Costin, Năstăsie şi Barbu. Au mai jucat: Enceanu, Alin Popa şi Panait.

Dacia Unirea Brăila: Avram – Niţă, Pleşa, Hamza, Manu, Coteţ, Van den Driest, Lu Yuefeng, Mucuţă, Ciucureanu şi Bebey. Au mai jucat: Le Mateyer, Mihalcea şi Robu.

sursa foto: facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Din 2024, adio motoare diesel pe Dacia Duster

Începând cu modelele anului 2024, Dacia nu va mai...

CS Mioveni a scos un punct nesperat, la ultima fază a meciului: 1-1 acasă, cu Sepsi

CS Mioveni a jucat azi, cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, un...

Avalanşa de la cabana Capra: până la prânz, salvatorii nu ajunseseră încă la turiştii blocaţi (video)

Efectivele impresionante ale forţelor de ordine, plus drumari şi...

O avalanşă puternică a lovit azi noapte cabana Capra, de pe Transfăgărăşan (galerie foto)

O avalanşă puternică a lovit în plin azi noapte...

FC Argeş, punct meritat la Sibiu, cu Hermannstadt: 1-1, gol Garita

FC Argeş a încerca azi, la Sibiu, cu câteva...