În această seară, la Sfântu-Gheorghe, CS Mioveni a jucat cu gazdele de la Sepsi într-un meci considerat de pariori a fi unul de 1 solist. Treptat, de câţiva ani încoace, cu bani de la brutăriile Dioszegi (mai puţini) şi de la Guvernul Ungariei, prin milostivenia lui Viktor Orban (mai mulţi), Sepsi a devenit o forţă în fotbalul românesc. „Secuii” au jucat anul acesta în premieră absolută în cupele europene la fotbal, fiind greu eliminaţi, la penalty-uri, de gruparea slovacă Spartak Trnava, după o dublă manşă foarte disputată şi echilibrată.

Aşa că Mioveniul venise la Sfântu-Gheorghe, teoretic cel puţin, din postura mielului la tăiere. Iar jocul a început în aceste coordonate, cu gazdele având iniţiativa şi posesia, dar cu argeşenii apărându-se calm, grupat, dens în preajma careului.

Contraatacurile argeşene, în schimb, au semănat panică în careul lui Niczuly, aproape de fiecare dată. Iar la unul dintre aceste contraatacuri, Lucian Dumitriu a marcat, în minutul 38, excelent servit de Blănaru şi profitând de largul concurs al fundaşilor lui Sepsi, picaţi în visare parcă.

Gazdele au acuzat 2-3 minute şocul golului primit contrar cursului jocului, apoi au reluat presiunea la poarta tânărului Ducan, titularizat, surprinzător, în locul mai rutinatului Iustin Popescu. Fără efect pe tabelă, însă, aşa că la vestiare s-a intrat cu 0-1.

Imediat după pauză, Bogdan Rusu a profitat de indecizia fundaşilor centrali ai lui Sepsi şi a marcat direct din degajarea lui Ducan. Alt moment de descumpănire în tabăra „secuiască”, după care alte momente de presiune, pe alocuri accentuată, a gazdelor, iritate teribil de faptul că o nou promovată le conduce cu două goluri diferenţă, la ele acasă.

A plouat cu mingi înalte în careul celor de la CS Mioveni, însă, Scarlatache şi Iacob au respins fără mari probleme toate aceste centrări trimise la ce-o ieşi. N-a prea ieşit nimic. Ba mai mult, Mioveniul putea face 3-0, dar Blănaru, scăpat singur pe o contră, a trimis fix în portarul covăsnean, de la mică distanţă.

Pe măsura scurgerii timpului, gazdele au arătat că resimt oboseala jocului cu Spartak Trnava, de joi, care a durat 120 de minute, plus penalty-uri, aşa că sarcina defensivei argeşene a devenit din ce în ce mai uşoară. CS Mioveni a gestionat deştept finalul de joc, a ţinut destul de bine de minge şi a ţinut, în linii mari, la respect ofensiva un pic dezordonată, pe final, a lui Sepsi.

Golul gazdelor, din prelungiri, n-a mai putut schimba nimic

Golul ciudat, bâlbâit, marcat de bulgarul Ciunciukov, în minutele de prelungire dictate de arbitru, după o ezitare colectivă în defensiva argeşeană, n-a mai contat decât la impresia artistică. Zarurile fuseseră aruncate.

CS Mioveni a câştigat trei puncte imense la Sfântu-Gheorghe, acolo unde nu prea se câştigă puncte şi, după două meciuri fără punct câştigat şi fără gol marcat, poate privi cu ceva mai multă speranţă viitoarele etape.

sursa foto: capturi video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here