Comisia de specialitate a Parlamentului European a respins, ieri, candidatura vicepremierului Viorel Ștefan pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi, cu 12 voturi contra şi numai 8 pentru.

În aceeaşi zi, propunerea similară a Croaţiei, europarlamentara Ivana Maletic, a fost acceptată de comisie, cu 11 voturi pentru, 8 contra şi două abţineri.

Dl Viorel Ştefan e economist de meserie, cu doctorat tot în economie luat la Galaţi şi e actualmente deputat PSD de Galaţi, după ce anterior fusese şi senator.

Deciziile de respingere a candidaturii vicepremierului Viorel Ştefan, respectiv de acceptare a candidaturii Ivanei Maletic, trebuie confirmate prin votul în plenul Parlamentului European, săptămâna viitoare.

Dacă nici acest vot în plen nu va fi în favoarea sa – lucru care pare puţin probabil – atunci Guvernul Dăncilă va trebui să propună un alt candidat. Unul mai competent.

Curtea Europeană de Conturi, cu sediul în Luxemburg, are 28 de membri, câte unul din fiecare ţară europeană. Membrii săi au mandate cu durata de şase ani.

sursa foto: Camera Deputaţilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here