Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a susținut ieri o conferință de presă legată de măsurile impuse prin ultima hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență Argeș, pentru localitățile care au depășit gradul de contaminare cu SARS – Cov – 2 de 3 la mie.

Vicepreședintele Nicolaescu a solicitat introducerea în hotărârea CJSU (cea care interzice activitatea barurilor, restaurantelor şi cafenelelor, în localităţile cu indice ridicat de infectare, cum e cazul tuturor oraşelor din judeţ) a unui amendament, prin care se permite restaurantelor și cafenelelor prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare la pachet

„Nu am cerut decât să se respecte prevederile art. 6, alin.(4), din Anexa 3 a Hotărârii nr.967/2020, care face referire la modul în care se suspendă activitățile în sistemul  de tip HoReCa.

… Trebuie să aplicăm aceleași măsuri pentru toată lumea. Consider că este o discriminare a restaurantelor și cafenelelor care nu au afaceri în hipermarketuri față de ceilalți operatori economici.

Nu cred că este un pericol să comercializezi hrană la pachet într-un restaurant dacă se respectă aceleași norme de protecție ca într-o farmacie, un magazin de haine sau un hipermarket. Eu am făcut această mențiune însă nu au dorit includerea acestui paragraf.

Prin urmare, am semnat hotărârea cu obiecțiunile prezentate. În schimb, aceeași hotărârea a fost dată publicității fără semnătura și obiecțiunile mele.  Nu vreau să se înțeleagă greșit, nu doresc ca hipermarketurilor sau altor unități comerciale să li se aplice aceleași restricții, ba din contră, doresc ca toți agenții economici să fie tratați în mod unitar.

Trebuie să ne gândim la sănătatea oamenilor dar și la afacerile acestora și, în primul rând, la locurile de muncă ale argeșenilor”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here